Pompen
Pompen
  • Toepassingen
  • Motoren voor Pompen
  • Bescherm je motor met KTC
  • Offerteaanvraag en advies
Meer weten over onze uitgebreide mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel me terug Offerte aanvragen

Elektromotoren voor pompen. De kracht van Kolmer

Pompen zijn er van klein tot groot. De mogelijkheden zijn eindeloos. Als de kelder weer eens is ondergelopen na een zware regenbui, dan wordt het dompelpompje uit de garage gehaald en is de kelder binnen een paar uurtjes weer droog. Dat is een eenvoudig voorbeeld van een toepassing van een elektromotor bij het pompen van water.

Voor de watervoorziening in heel Nederland wordt een veelvoud aan elektromotoren gebruikt. Het lijkt zo vanzelfsprekend dat er op iedere verdieping van een flat water uit de kraan komt als deze opengedraaid wordt. Dat gaat echter niet vanzelf, daar zijn pompen voor nodig om het water op druk te krijgen, zodat het op iedere hoogte uit de kraan komt. Deze installaties worden drukverhogingsinstallaties genoemd. Ook hierbij zijn elektromotoren onmisbaar.

Onze elektromotoren voor pompen bieden vele mogelijkheden en toepassingen

Pompen zijn ook nodig voor het controleren van ons grondwaterpeil. Als we hiervoor geen pompen zouden toepassen, dan zou een groot deel van Nederland onder water staan. In Schardam (Noord-Holland) heeft Kolmer Elektromotoren bijvoorbeeld een project uitgevoerd met een aantal grote elektromotoren. De pompen draaien hier in een boezemgemaal, waarmee wordt gezorgd dat als er te veel water in de polder is, er water naar het Markermeer wordt gepompt. De maximale capaciteit van die pompen is 2000m3 water per minuut. Deze grote elektromotoren zijn slechts een voorbeeld van de vele mogelijkheden en toepassingen van de elektromotoren van Kolmer Elektromotoren.

Niet alleen water wordt verpompt. Er worden ook pompen gebruikt in honderden andere toepassingen. Mayonaise wordt ook door een pomp verplaatst om het in een fles of een pot voor bij u op tafel te krijgen. Zelfs paprika’s en aardappelen worden met een pomp door de fabriek gepompt. En dat zonder dat het product beschadigd raakt.

Standaard en maatwerk oplossingen voor pomp toepassingen

Of het nu gaat over vloeistoffen of over hoge viscositeitsproducten, we verpompen de meest uiteenlopende zaken. Alles is mogelijk. Dat vraagt vaak niet om een standaard oplossing, maar juist om een maatwerk oplossing. Bij Kolmer Elektromotoren kunt u voor beiden terecht. Een ruim aanbod ‘standaard’ elektromotoren kunnen we direct uit voorraad leveren. We sturen u dan eerst een 3D-model toe, zodat u kunt beoordelen of een standaardmotor voor u voldoende is.

Maar ook een maatwerk oplossing voor bijvoorbeeld een centrifugaalpomp of schoonwaterpomp gaan we niet uit de weg. Samen met u gaan we graag op zoek naar de meest effectieve en efficiënte oplossing, want door onze zeer goed geoutilleerde werkplaats kunnen we u een uitgebreid pakket aan modificatiemogelijkheden aanbieden.

Meer informatie of sparren over uw pompen vraagstuk?

We zijn altijd transparant over onze levertijden en kosten. Een korte doorlooptijd en optimale voorraad zijn slechts enkele van onze vele voordelen. Ook voor logistieke uitdagingen staan wij graag met u in contact. Hiervoor heeft u een vast aanspreekpunt binnen onze organisatie. Wij kunnen bovendien voorraadhoudend zijn en de productidentificatie voor u eenvoudig maken. Kolmer Elektromotoren is er dus voor u gedurende het gehele traject. Hierdoor beschikt u snel over het benodigde vermogen. Neem voor meer informatie over onze mogelijkheden of een offerte op maat vrijblijvend contact met ons op.

Branches in deze toepassing:

Pompen – Petrochemie
Pompen – Watermanagement

Motoren

Noem ons gerust merkentrouw. Want al sinds onze oprichting ligt ons hart bij Cantoni Motor en Cemp. Inmiddels bestaat ons assortiment uit een grote variëteit elektromotoren en aanverwante producten van deze wereldwijd opererende merken.

IE1 motors

Sg, Sh, SIE series | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE2 motors

2SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE3 motors

3SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE4 motors

4SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

Kolmer Top Coating

Een motor die niet afbladdert en niet roest, dat is ons doel wanneer we in 2016 een uitgebreid onderzoekstraject starten. We ontwikkelen een coating die wél houdt en de testresultaten overtreffen alle verwachtingen. Motoren blijven er jaar op jaar gaaf uitzien, ongeacht de omstandigheden. TNO test de veiligheid en inmiddels zijn we volop in productie. Kolmer Top Coating verankert zich door de verflaag heen in het onderliggende aluminium en gietijzer. Een waterdunne, supersterke laag die jarenlang beschermt en toepasbaar is op al onze Cantoni- en een selectie EMK- en Cemp motoren.

Lees verder over topcoating
Daarom Kolmer Elektromotoren:
  • Maatwerk oplossingen
  • Duurzame elektromotoren
  • Effectieve oplossingen
  • Hoge kwaliteitsmotoren
  • Ruim 35 jaar ervaring

Advies nodig?

Team Verkoop Binnendienst

(van links naar rechts)

Jan Bakker , Salesmanager
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Barry Grevengoed, Sales Representative
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Marcel van Kekem, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Chris Huygens, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Vraag een offerte aan

Naam*
Bedrijf
E-mail*
Telefoon*
Vraag

Vind hier jouw oplossing

Catalogi

Vind jouw elektromotor in onze uitgebreide catalogi.
Zoek in catalogi

Datasheets

Bekijk alle specs van de elektromotor waar jij naar op zoek bent.
Vind jouw datasheets

Tekeningen

Download de technische tekening van jouw elektromotor.
Download tekeningen
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer