Transportbanden
Home Toepassingen Transportbanden
Transportbanden
  • Toepassingen
  • Motoren voor Transportbanden
  • Bescherm je motor met KTC
  • Offerteaanvraag en advies
Meer weten over onze uitgebreide mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel me terug Offerte aanvragen

Elektromotoren voor transportbanden. De kracht van Kolmer

Elektromotoren worden voor transportbanden in allerlei branches gebruikt. Een goed voorbeeld van een transportband is die van de grote bierbrouwers van Nederland. De lege flessen schieten met hoge snelheid voorbij. De transportbanden zijn allemaal op elkaar afgestemd en zorgen ervoor dat de flessen netjes door de vullijn gaan en vervolgens in een kratje terechtkomen. Ook bij de kassa’s van supermarkten zijn aanvoerbanden onmisbaar.

Als we naar grotere installaties kijken, vinden we transportbanden bij onder andere energiecentrales. Daar worden de kolen met lange transportbanden naar de oven geleid. Deze banden kunnen gemakkelijk 50 meter of langer zijn. De elektromotor die daar voor nodig is, kan ook gerust imposant worden genoemd.

Andere sectoren maken ook graag gebruik van transportbanden. Het is een eenvoudige manier om een deel van het interne transport te realiseren. In de landbouw zien we het veelvuldig en in de voedselindustrie zijn transportbanden zeker onmisbaar. Kolmer Elektromotoren levert elektromotoren voor een groot aantal toepassingen.

Onze elektromotoren sluiten naadloos aan op de specificaties binnen uw sector

Iedere sector heeft zo zijn eigen specificaties als het om het materiaal van de transportband gaat. Dat kan gewoon rubber zijn voor de landbouw, maar zal speciaal PVC moeten zijn als het in aanraking komt met voedsel. Applicatiekennis is in deze toepassing van groot belang. Door onze ruime ervaring hebben we al vele afwijkende oplossingen weten te bedenken voor elektromotoren voor transportbanden. Kolmer Elektromotoren heeft voor iedere sector en toepassing een maatwerk oplossing.

Omdat de snelheid van een transportband altijd afhankelijk is van het product wat men transporteert en de afstand die het product moet afleggen, is maatwerk ook hier benodigd bij elektromotoren voor transportbanden. Een aardappel kan op een hogere snelheid worden getransporteerd dan een filet van een zalm bijvoorbeeld. Voor het interne of externe transport wordt er daarom gekeken naar zowel het te transporteren product als naar de snelheid. Dit alles doen we in samenwerking met u.

Maatwerk elektromotoren voor transportbanden

Of u nu op zoek bent naar elektromotoren voor transportbanden voor het intern transport van champignons, aardappels en uien of naar elektromotoren voor (kolen) opvoerbanden voor de Eemshaven Centrale, Kolmer Elektromotoren denkt graag met u mee. Dankzij onze jarenlange ervaring en actuele kennis kunnen we u uitgebreid adviseren over de meest optimale oplossing. In onze uitgebreide werkplaats kunnen onze monteurs zelf modificaties uitvoeren aan ‘standaard’ elektromotoren als dat voor uw toepassing benodigd is. En dat altijd binnen een aanvaardbare tijd.

Onze persoonlijke aanpak in dit soort projecten zorgt ervoor dat we uw wensen uitstekend kunnen vertalen naar een maatwerk oplossing. Wilt u graag een aantal extra opties toevoegen? Geen probleem. We gaan iedere uitdaging aan, ook al ligt de oplossing niet voor de hand. Een vast aanspreekpunt binnen onze organisatie houdt u bovendien altijd op de hoogte van de actuele status van uw project zodat u precies weet met welke levertijden en kosten u rekening moet houden.

Meer informatie of sparren over uw transportband vraagstuk?

Bent u benieuwd geworden naar onze mogelijkheden en toepassingen? Of heeft u een specifieke vraag en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren medewerkers helpen u graag.

Branches in deze toepassing:

Agrarische Transportbanden

Motoren

Noem ons gerust merkentrouw. Want al sinds onze oprichting ligt ons hart bij Cantoni Motor en Cemp. Inmiddels bestaat ons assortiment uit een grote variëteit elektromotoren en aanverwante producten van deze wereldwijd opererende merken.

IE1 motors

Sg, Sh, SIE series | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE2 motors

2SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE3 motors

3SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE4 motors

4SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

Kolmer Top Coating

Een motor die niet afbladdert en niet roest, dat is ons doel wanneer we in 2016 een uitgebreid onderzoekstraject starten. We ontwikkelen een coating die wél houdt en de testresultaten overtreffen alle verwachtingen. Motoren blijven er jaar op jaar gaaf uitzien, ongeacht de omstandigheden. TNO test de veiligheid en inmiddels zijn we volop in productie. Kolmer Top Coating verankert zich door de verflaag heen in het onderliggende aluminium en gietijzer. Een waterdunne, supersterke laag die jarenlang beschermt en toepasbaar is op al onze Cantoni- en een selectie EMK- en Cemp motoren.

Lees verder over topcoating
Daarom Kolmer Elektromotoren:
  • Maatwerk oplossingen
  • Duurzame elektromotoren
  • Effectieve oplossingen
  • Hoge kwaliteitsmotoren
  • Ruim 35 jaar ervaring

Advies nodig?

Team Verkoop Binnendienst

(van links naar rechts)

Jan Bakker , Salesmanager
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Barry Grevengoed, Sales Representative
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Marcel van Kekem, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Chris Huygens, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Vraag een offerte aan

Naam*
Bedrijf
E-mail*
Telefoon*
Vraag

Vind hier jouw oplossing

Catalogi

Vind jouw elektromotor in onze uitgebreide catalogi.
Zoek in catalogi

Datasheets

Bekijk alle specs van de elektromotor waar jij naar op zoek bent.
Vind jouw datasheets

Tekeningen

Download de technische tekening van jouw elektromotor.
Download tekeningen
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer