Voortstuwing
Home Toepassingen Voortstuwing
Voortstuwing
  • Toepassingen
  • Motoren voor Voortstuwing
  • Bescherm je motor met KTC
  • Offerteaanvraag en advies
Meer weten over onze uitgebreide mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel me terug Offerte aanvragen

Elektromotoren voor voortstuwing. De kracht van Kolmer

Van oudsher worden schepen voortbewogen door dieselmotoren. De dieselmotor is een technologie die al vele jaren wordt toegepast en die ook zeker bedrijfszeker genoemd mag worden. Een groot nadeel tegenwoordig van de dieselmotor is de emissie van schadelijke gassen en stoffen. De afgelopen jaren zijn er strengere regels voor de uitstoot van dieselmotoren gekomen. Dat heeft de omschakeling naar andere manieren, zoals een elektromotor voor voortstuwing, in een stroomversnelling gebracht.

De elektromotor is logischerwijs het eerste alternatief voor een dieselmotor. Hierdoor besparen schepen flink wat brandstof en wordt bovendien het milieu gespaard.

Hoe werkt elektrische voortstuwing?

Er zijn een aantal manieren om een schip met een elektromotor voort te bewegen. De eerste optie voor voortstuwing is een motor over de schroefas heen plaatsen. Hiermee kan een snelle ombouw naar een hybride aangedreven schip gerealiseerd worden. Een tweede optie voor elektrische voortstuwing is het opstellen van motoren die via een tandwielkast de schroefas aandrijven. De derde optie is kiezen voor een V-pod aandrijving. De elektromotor wordt dan geïntegreerd in de schroefaandrijving en bevindt zich in zijn geheel onder het schip. Deze manier van elektrische voortstuwing is ook nog eens ruimtebesparend. Met de V-pod aandrijving voor elektrische propulsie is manoeuvreren heel eenvoudig. Het schip kan perfect om zijn eigen as heen draaien.

Dé elektromotoren voor uw voortstuwingsinstallatie, van Kolmer

De geïntegreerde elektromotor voor voortstuwing is onderdeel van de gehele V-pod en wordt daarom samen met u gebouwd en getest, in nauwe samenwerking. Bij Kolmer Elektromotoren zijn we van mening dat alleen op deze manier het eindproduct de kwaliteit kan hebben die het nodig heeft. De uitvoering is een ‘hoog toeren permanent magneet motor’, die ook nog eens erg compact is in samenbouw.

Niet alleen kunnen we de complete elektromotor voor voortstuwing aanbieden, ook de stator en rotor unit kan worden geleverd. U kunt het totaal integreren in een eigen ontwerp. De veelzijdigheid van het productenpallet geeft ons en u veel mogelijkheden om uit te kiezen voor een optimale selectie van de elektromotor en zo een efficiënte elektrische voortstuwing.

Meer informatie over Elektromotoren voor voortstuwing

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over onze voortstuwingsinstallatie. We vertellen u graag wat er dankzij onze jarenlange kennis en ervaring allemaal mogelijk is voor u! Met een vast aanspreekpunt binnen onze organisatie is het prettig zakendoen. U weet altijd precies wat de status van uw project is en waar u aan toe bent.

Al vele jaren levert, ontwerpt, ontwikkelt en produceert Kolmer Elektromotoren elektromotoren op maat, helemaal naar de wensen en eisen van eindgebruikers. Met een team van specialisten en een zeer goed geoutilleerde werkplaats kunnen wij iedere elektromotor naar wens aanpassen. Onze ‘standaard’ elektromotoren zijn direct uit voorraad leverbaar. Wilt u wel iets op maat maar wilt u hier graag eerst een voorbeeld van zien? Dan kunnen we u eerst een 3D-model toesturen van onze standaardmotor, zodat u kunt beoordelen of deze elektromotor misschien ook geschikt zou kunnen zijn. Is dat niet zo? Dan gaan we de uitdaging graag aan om een maatwerk ontwerp te maken!

Branches in deze toepassing:

Voortstuwing - Duurzaamheid & Innovatie

Motoren

Noem ons gerust merkentrouw. Want al sinds onze oprichting ligt ons hart bij Cantoni Motor en Cemp. Inmiddels bestaat ons assortiment uit een grote variëteit elektromotoren en aanverwante producten van deze wereldwijd opererende merken.

IE1 motors

Sg, Sh, SIE series | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE2 motors

2SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE3 motors

3SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE4 motors

4SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

Kolmer Top Coating

Een motor die niet afbladdert en niet roest, dat is ons doel wanneer we in 2016 een uitgebreid onderzoekstraject starten. We ontwikkelen een coating die wél houdt en de testresultaten overtreffen alle verwachtingen. Motoren blijven er jaar op jaar gaaf uitzien, ongeacht de omstandigheden. TNO test de veiligheid en inmiddels zijn we volop in productie. Kolmer Top Coating verankert zich door de verflaag heen in het onderliggende aluminium en gietijzer. Een waterdunne, supersterke laag die jarenlang beschermt en toepasbaar is op al onze Cantoni- en een selectie EMK- en Cemp motoren.

Lees verder over topcoating
Daarom Kolmer Elektromotoren:
  • Maatwerk oplossingen
  • Duurzame elektromotoren
  • Effectieve oplossingen
  • Hoge kwaliteitsmotoren
  • Ruim 35 jaar ervaring

Advies nodig?

Team Verkoop Binnendienst

(van links naar rechts)

Jan Bakker , Salesmanager
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Barry Grevengoed, Sales Representative
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Marcel van Kekem, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Chris Huygens, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Vraag een offerte aan

Naam*
Bedrijf
E-mail*
Telefoon*
Vraag

Vind hier jouw oplossing

Catalogi

Vind jouw elektromotor in onze uitgebreide catalogi.
Zoek in catalogi

Datasheets

Bekijk alle specs van de elektromotor waar jij naar op zoek bent.
Vind jouw datasheets

Tekeningen

Download de technische tekening van jouw elektromotor.
Download tekeningen
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer