Walsen
Walsen
  • Toepassingen
  • Motoren voor Walsen
  • Bescherm je motor met KTC
  • Offerteaanvraag en advies
Meer weten over onze uitgebreide mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel me terug Offerte aanvragen

Elektromotoren voor walsmachines. De kracht van Kolmer

Bij walsen wordt vaak direct aan de staalindustrie gedacht. De walsen zorgen er hier voor dat het staal op de gewenste dikte wordt uitgerold. Het materiaal wordt onder druk tussen een paar rollen door geperst en zal vervormen.

Dat staal niet het enige product is waar walsmachines voor gebruikt worden, wordt wel duidelijk als we kijken naar de voedingsmiddelenindustrie. Veel producten in de voedingsmiddelenindustrie worden op een lopende band geproduceerd, nadat ze eerst door een wals zijn gegaan. Denk bijvoorbeeld aan het vervaardigen van een mueslireep. Nadat de ingrediënten zijn gemixt en vermengd met stroop, zal het mengsel uitgespreid worden op een andere lopende band. Zodra het product iets afgekoeld is, wordt het op de gewenste dikte gewalst. Daarna volgt de rest van het proces. Iedere reep is zo van dezelfde dikte, precies zoals de fabrikant het wenst en de consument het lekker vindt. Ook hier zorgen elektromotoren er voor dat de walsmachines goed draaien.

De juiste elektromotor voor een elektrische wals

Voor ieder product is een ander (elektromotor)vermogen nodig om de wals in beweging te zetten. Omdat het vaak om stalen rollen gaat met een groot gewicht, zal de massatraagheid van de last ook aanzienlijk zijn. Hoe groter de diameter, des te zwaarder het is om aan het draaien gebracht te worden. Daar moet bij de selectie van de juiste elektromotor zeker rekening mee gehouden worden. Een zware aanloop is voor een elektromotor geen prettige werkomstandigheid. Elektromotoren voor walsmachines zijn daarom altijd maatwerk.

Een elektrische wals vraagt om een mooi egaal toerental. Per product kan het toerental verschillen. Met de moderne frequentieomvormers kan een elektromotor ieder gewenst toerental laten draaien. De motor laat zich traploos controleren. Of het nu om machines gaat in de voedselindustrie of in de staalindustrie, bij Kolmer Elektromotoren kijken we graag welke elektromotoren voor de walsen gewenst zijn. Ook voor uw elektrische walsmachines verzorgen we graag de juiste elektromotoren. Alle motoren worden met een frequentieomvormer in toerental geregeld en werken zo mee aan een perfect eindproduct.

Meer informatie over elektromotoren voor walsen

Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden voor een elektromotor voor uw elektrische wals? Neem gerust contact met ons op! Bij Kolmer Elektromotoren bent u aan het juiste adres voor hoogwaardige toepassingen en maatwerk oplossingen voor allerlei branches. Dankzij onze optimale voorraad en slimme logistiek beschikt u snel over het juiste vermogen.

We vertalen uw vraag naar elektromotoren voor walsmachines naar een oplossing op maat. Onze goed geoutilleerde werkplaats en de gerenommeerde elektromotoren van Cemp en Cantoni Motor maken het mogelijk dat we u een breed pakket aan modificatiemogelijkheden kunnen aanbieden. Geef uw wensen voor uw elektrische wals aan ons door, dan gaan we graag voor u aan de slag. Bij Kolmer Elektromotoren weet u bovendien altijd precies waar u aan toe bent. Uw vaste contactpersoon neemt alle specificaties, kosten en levertijden met u door zodat alles goed gestroomlijnd verloopt. U bent altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken. Bel of mail ons direct voor een offerte op maat!

Branches in deze toepassing:

Motoren

Noem ons gerust merkentrouw. Want al sinds onze oprichting ligt ons hart bij Cantoni Motor en Cemp. Inmiddels bestaat ons assortiment uit een grote variëteit elektromotoren en aanverwante producten van deze wereldwijd opererende merken.

IE1 motors

Sg, Sh, SIE series | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE2 motors

2SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE3 motors

3SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

IE4 motors

4SIE serie | 3-fase kortsluitanker draaistroommotoren, geschikt voor algemeen gebruik

Kolmer Top Coating

Een motor die niet afbladdert en niet roest, dat is ons doel wanneer we in 2016 een uitgebreid onderzoekstraject starten. We ontwikkelen een coating die wél houdt en de testresultaten overtreffen alle verwachtingen. Motoren blijven er jaar op jaar gaaf uitzien, ongeacht de omstandigheden. TNO test de veiligheid en inmiddels zijn we volop in productie. Kolmer Top Coating verankert zich door de verflaag heen in het onderliggende aluminium en gietijzer. Een waterdunne, supersterke laag die jarenlang beschermt en toepasbaar is op al onze Cantoni- en een selectie EMK- en Cemp motoren.

Lees verder over topcoating
Daarom Kolmer Elektromotoren:
  • Maatwerk oplossingen
  • Duurzame elektromotoren
  • Effectieve oplossingen
  • Hoge kwaliteitsmotoren
  • Ruim 35 jaar ervaring

Advies nodig?

Team Verkoop Binnendienst

(van links naar rechts)

Jan Bakker , Salesmanager
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Barry Grevengoed, Sales Representative
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Marcel van Kekem, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Chris Huygens, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Vraag een offerte aan

Naam*
Bedrijf
E-mail*
Telefoon*
Vraag

Vind hier jouw oplossing

Catalogi

Vind jouw elektromotor in onze uitgebreide catalogi.
Zoek in catalogi

Datasheets

Bekijk alle specs van de elektromotor waar jij naar op zoek bent.
Vind jouw datasheets

Tekeningen

Download de technische tekening van jouw elektromotor.
Download tekeningen
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer