Bezoek ons op de Electric & Hybrid Marine World Expo

25-06-2018

Deze week (van 27 t/m 29 juni 2018) vindt de Electric & Hybrid Marine World Expo plaats in de RAI Amsterdam. Standhouders uit de hele wereld demonstreren hier de allernieuwste technieken op het gebied van elektrische en hybride voortstuwingen. Ontwerpers, scheepseigenaren en -operators, botenbouwers, motorfabrikanten en scheepsarchitecten kunnen hier direct contacten leggen met technici en inkopers.

Kolmer zal samen met AAA Propulsion aanwezig zijn op Stand E2010 (hal 12). De innovatie die centraal staat is de recent ontwikkelde V-pod met geïntegreerde Permanent Magneetmotor. In de afgelopen maanden heeft deze energiezuinige voortstuwing veel belangstelling gekregen en inmiddels wordt hij toegepast in bijvoorbeeld de schepen Merwedestroom (Rijkswaterstaat) en Solution (DUC Marine Group). Ze zijn respectievelijk gebouwd door Bijlsma Wartena en Dutch Underwater Contractors (DUC) zelf.

Enkele grote voordelen van de V-Pod zijn het hoge rendement en de compacte bouw. Daarnaast is de koppeldichtheid hoog en heeft de aandrijving weinig onderhoud nodig. Een bijkomend voordeel is dat de V-Pod 360° draaibaar is én beide kanten op kan draaien. Dit betekent dat een schip zeer wendbaar is en achteruit kan varen zonder de complete aandrijving eerst 180 graden te moeten draaien.

In samenwerking met AAA Propulsion uit Katwijk bieden wij u één totaaloplossing: Tegen een zeer concurrerende prijs bouwen we uw bestaande aandrijving om naar dieselelektrisch. Wij bieden u een volledige ombouw: gecombineerd met scheepswerf, scheepselektricien, generatoren en besturingselementen. Ons smart power management controlesysteem garandeert de meeste efficiënte voortstuwing, de kleinste CO2-voetafdruk en het beste brandstofverbruik.

Geïnteresseerd? We ontmoeten u graag op de Electric & Hybrid Marine World Expo, waar we u verder kunnen informeren over onze innovatieve voortstuwingsoplossingen. Entreekaarten zijn gratis te verkrijgen via electricandhybridmarineworldexpo.com.


"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om het naadloos op onze vraag aan te sluiten. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"


Een van onze klanten

2019-02-05T15:37:53+01:00

Een van onze klanten

"Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om het naadloos op onze vraag aan te sluiten. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!"