De klantvraag overtreffen, hoe doe je dat?
Home Nieuws De klantvraag overtreffen, hoe doe je dat?

11-07-2022

De klantvraag overtreffen, hoe doe je dat?

๐ˆ๐ค ๐ฐ๐ž๐ž๐ญ ๐ง๐ข๐ž๐ญ ๐จ๐Ÿ ๐ก๐ž๐ญ ๐ฆ๐จ๐ ๐ž๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค ๐ข๐ฌ, ๐ฆ๐š๐š๐ซ ๐ค๐ฎ๐ง๐ง๐ž๐ง ๐ฃ๐ฎ๐ฅ๐ฅ๐ข๐ž ๐ž๐ž๐ง ๐ž๐ฅ๐ž๐ค๐ญ๐ซ๐จ๐ฆ๐จ๐ญ๐จ๐ซ ๐ฆ๐š๐ค๐ž๐ง ๐๐ข๐žโ€ฆ

Elektromotoren zijn er in klein en groot. Juist de speciale wensen van klanten maken onze business interessant en uitdagend. Want wat als de breedte van de motor een bepaalde maat niet mag overschrijden?

Dat was ook bij deze elektromotor het geval.
De selectie van het vermogen en toerental was snel gemaakt: 2000kW in een 6-polige uitvoering. Vaak vallen dit soort vermogens in de middenspanningsklasse (meer dan 1kV) of zelfs in de hoogspanningsklasse (>6kV).
placeholder
placeholder

De reden om dit soort vermogens met een hoge spanning te voeden is omdat er op die manier kleinere kabeldiameters toegepast kunnen worden. Maar deze applicatie had een โ€œgewoneโ€ laagspanning van 400V, 50Hz ter beschikking.

Op zich geen probleem. In dit soort gevallen wordt de motor uitgevoerd met een dubbele klemmenkast om zo de voeding van de motor in een parallelschakeling te voorzien. Er lopen natuurlijk serieuze stromen door de voedingskabels. De nominale stroom van de motor is een slordige 2045 Ampรจre.

๐Œ๐š๐š๐ซ ๐ง๐ฎ ๐ค๐ฐ๐š๐ฆ ๐๐ž ๐ ๐ซ๐จ๐จ๐ญ๐ฌ๐ญ๐ž ๐ฎ๐ข๐ญ๐๐š๐ ๐ข๐ง๐ ...
Deze motor mocht niet breder worden dan een bepaald formaat. Een standaard elektromotor met dit vermogen was te breed voor de daarvoor bestemde ruimte. Wij losten dit op door de klemmenkast aan de onderkant van de motor te maken. Dit realiseerden we met meerdere aansluitniveaus. Met een lucht/water-koeler bovenop de elektromotor en een klantspecifieke groene kleur (RAL6019) konden we deze motor uitleveren aan onze klant.

๐‡๐ž๐› ๐ฃ๐ข๐ฃ ๐ž๐ž๐ง ๐ž๐ฅ๐ž๐ค๐ญ๐ซ๐จ๐ฆ๐จ๐ญ๐จ๐ซ ๐จ๐ฉ ๐ฆ๐š๐š๐ญ ๐ง๐จ๐๐ข๐ ? ๐‡๐ž๐› ๐ฃ๐ž ๐ฌ๐ฉ๐ž๐œ๐ข๐Ÿ๐ข๐ž๐ค๐ž ๐ฐ๐ž๐ง๐ฌ๐ž๐ง, ๐ฆ๐š๐š๐ซ ๐๐ž๐ง๐ค ๐ฃ๐ž ๐๐š๐ญ ๐ก๐ž๐ญ ๐จ๐ง๐ฆ๐จ๐ ๐ž๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค ๐ข๐ฌ? Blijf niet denken, maar neem contact met ons op! Gewoon doen.#elektromotor #speedspecialsservice #klantspecifiek
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eรฉn van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer