Over Kolmer

Over Kolmer

Welkom in de dynamische wereld van Kolmer Elektromotoren. Een plek waar we al jarenlang motoren ontwerpen en produceren volgens uw specifieke eisen. Kolmer is altijd op zoek naar de meest effectieve en efficiënte oplossing en gaat niet direct aan de slag met het meest voor de hand liggende idee:
Kortom, uw vaste kracht voor flexibel vermogen!

Als specialist in klant specifieke oplossingen werken we met de gerenommeerde elektromotoren van Cemp en Cantoni Motor. Uiteraard kunt u deze motoren ook als standaardmotor afnemen, als dit volstaat voor uw situatie.
Ons brede leveringsprogramma van elektromotoren wordt ondersteund door een optimale voorraad aan uitvoeringen. In onze voorraad hebben we naast standaard uitvoeringen ook:
 • Standaard twee toeren motoren
 • Standaard remmotoren
 • Atex Exe motoren
 • Atex Exd motoren (drukvast)
Middels onze zeer goed geoutilleerde werkplaats kunnen we u een breed pakket aan modificatie mogelijkheden aanbieden. Enkele veel voorkomende werkzaamheden in onze werkplaats zijn:
 • Remmotoren, wel of niet in combinatie met encoders en geforceerde koelingen
 • Opgebouwde handbediende ster-driehoek schakelaars
 • Speciale klant specifieke motor assen, ook in roestvrij staal
 • Allerlei verf specificaties en kleuren

Bekijk hier de modificatie van een serie elektromotoren met maar liefst 8 klantspecifieke aanpassingen.


Onze werkwijze

Zoals uw organisatie is er geen één en dat geldt ook voor uw applicaties. Wij vinden het daarom logisch dat u specifieke eisen stelt aan uw elektromotoren.
Naast het leveren van de standaard elektromotoren, ontwerpt en produceert Kolmer Elektromotoren motoren op maat, uiteraard in nauw overleg met u.

Kolmer maakt werk van maatwerk

Het leveren van klant specifieke motoren gebeurt vanuit een gedegen inzicht in de specifieke huidige technologieën. Dat vraagt om kennis, kunde en ervaring tijdens de ontwerp- en ontwikkelingsfase. Ons toegewijde en ervaren team voert dit vakwerk voor de meest uiteenlopende applicaties uit.

Om uw project goed te stroomlijnen, spreekt uw vaste contactpersoon vooraf enkele belangrijke zaken met u door, zoals specificaties, levertijden en kosten. Zo weet iedereen van te voren precies waar hij aan toe is.

Goed dimensioneren en construeren is van wezenlijk belang. Daarom kunnen we u op aanvraag een 3D-model van onze standaardmotoren toesturen. Zo kunt u eenvoudig beoordelen of desbetreffende motor de juiste is of dat we naar een andere oplossing moeten zoeken.

En of u uw motoren nu wilt voorzien van een rem, encoder, speciale as of externe koeling of zelfs van alle vier; onze medewerkers en ons machinepark zijn hierop ingesteld. Daarbij hebben we onze logistiek slim ingericht en is er een optimale voorraad aanwezig. Zo kunnen we u , onze klant, snel voorzien van de juiste motor.

ISO 9001

Kolmer Elektromotoren is sinds 18 september 1992 door Lloyds gecertificeerd volgens de ISO 9001-norm. De laatste certificering is uitgevoerd volgens ISO 9001:2015. Dit certificaat is geldig tot september 2025.

Download het door ons behaalde ISO certificaat.

Kolmer Top Coating

Een motor die niet afbladdert en niet roest, dat is ons doel wanneer we in 2016 een uitgebreid onderzoekstraject starten. We ontwikkelen een coating die wél houdt en de testresultaten overtreffen alle verwachtingen. Motoren blijven er jaar op jaar gaaf uitzien, ongeacht de omstandigheden. TNO test de veiligheid en inmiddels zijn we volop in productie. Kolmer Top Coating verankert zich door de verflaag heen in het onderliggende aluminium en gietijzer. Een waterdunne, supersterke laag die jarenlang beschermt en toepasbaar is op al onze Cantoni- en een selectie EMK- en Cemp motoren.

Lees verder over topcoating
Daarom Kolmer Elektromotoren:
 • Maatwerk oplossingen
 • Duurzame elektromotoren
 • Effectieve oplossingen
 • Hoge kwaliteitsmotoren
 • Ruim 35 jaar ervaring

Advies nodig?

Team Verkoop Binnendienst

(van links naar rechts)

Jan Bakker , Salesmanager
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Barry Grevengoed, Sales Representative
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Marcel van Kekem, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Chris Huygens, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Vraag een offerte aan

Naam*
Bedrijf
E-mail*
Telefoon*
Vraag

Vind hier jouw oplossing

Catalogi

Vind jouw elektromotor in onze uitgebreide catalogi.
Zoek in catalogi

Datasheets

Bekijk alle specs van de elektromotor waar jij naar op zoek bent.
Vind jouw datasheets

Tekeningen

Download de technische tekening van jouw elektromotor.
Download tekeningen
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer