Geschiedenis

Achtendertig jaar Kolmer Elektromotoren

Frits Kolmer, zijn vrouw, een kantoortje en een magazijn vol elektromotoren: in 1983 werd de basis gelegd voor onze organisatie. Inmiddels werken op diezelfde plek elke dag ruim dertig mensen aan nog steeds hetzelfde doel: de perfecte elektromotor voor elke klant. We bouwen daarbij op een fundament dat de afgelopen 37 jaar door een grote groep mensen gelegd is. Die geschiedenis dragen we met ons mee want het mooie bedrijf waar we zo trots op zijn zou niet bestaan zonder al deze mensen. De start van een nieuw jaar is een mooi moment om terug te blikken en daarom presenteren wij: de geschiedenis van Kolmer Elektromotoren!

Waar het allemaal begon

Het is 1983 als Frits Kolmer zijn handtekening zet bij de Kamer van Koophandel. De oprichting van Technische Handelsonderneming Kolmer BV is een feit! Vanaf de Industrieweg 13 in Putten worden vanuit de kernwaarden klant centraal, korte lijnen en snelle levering elektromotoren verkocht. Al snel begint Frits het team uit te breiden. Onze stamoudste Chris Huijgens is één van de eerste personeelsleden en is nog steeds bij ons in dienst. Chris Huijgens: “Het kleine bedrijfje van toen is niet meer te vergelijken met de professionele organisatie die er nu staat. Ik heb verschillende collega’s en directeuren zien komen en gaan, maar Kolmer is altijd een goede en fijne werkgever geweest.”
placeholder
placeholder

Groei op alle fronten

De Elektrim motoren die we verkopen worden geïmporteerd uit Polen, in die tijd nog een communistisch land achter het IJzeren Gordijn. Motoren gaan in onderdelen op transport en worden in Putten weer opgebouwd. Kolmer groeit en wordt in 1993 overgenomen door de GGB groep. Locatie, personeelsbestand en strategie blijven hetzelfde, Frits wordt adviseur binnen GGB groep en Heinz Lieven neemt vanaf dat moment de taak van algemeen directeur op zich. Wanneer Frits In 2000 met pensioen gaat ontwikkelt Kolmer zich onder leiding van Heinz verder door. Het productenpalet breidt uit en groei van technische kennis staat centraal. “Ontzettend veel verstand van ons product,” dat is het doel. Er worden opleidingen en trainingen voor personeelsleden gerealiseerd en als kers op de taart een prachtige jubileumreis naar Polen met een groep van twintig personeelsleden en hun partners.

Heinz Lieven: “De reis naar Polen werkte heel samenbindend voor ons team. En ook voor de mensen van Cantoni was het bijzonder. Na jaren achter de muur mochten ze rechtstreeks met ons handelen en kwam er ook nog eens een hele bus Nederlanders naar ze toe. Je merkte aan de hartelijkheid waarmee we werden ontvangen en de moeite die ze deden om ons op te vangen hoe belangrijk dat voor ze was.”

Miljoenste motor

Elektrim is inmiddels in Italiaanse handen en in 2006 kiezen we ervoor om in navolging daarvan de merknaam van onze motoren te wijzigen: Elektrim wordt Cantoni. Op de beurs Aandrijftechniek in Utrecht wordt de merknaam met succes gelanceerd. Ook in 2006: de verkoop van de miljoenste elektromotor aan Vector Aandrijftechniek/SEW in Rotterdam! Het zijn succesvolle jaren waarin we als exclusieve leverancier van Cantoni motoren in Nederland ons marktaandeel gestaag vergroten.

Maatwerk

In 2007 kiezen collega’s Heinz, Jerry en Jaco ervoor om het bedrijf over te nemen van de GGB Groep. Kolmer staat weer volledig op eigen benen! Er volgt een uitbreiding van de werkplaats en collega’s worden getraind om alle modificaties uit te voeren die nodig zijn voor de special motors. De klant op nummer 1, dat blijft ons doel. Maatwerk oplossingen vormen daarbij een hele mooie aanvulling op het bestaande assortiment. De doorontwikkeling van de interne organisatie kan niet achterblijven. De binnendienst, commerciële collega’s en een bedrijfsbureau, organogrammen en afdelingshoofden: Kolmer gaat een professionaliseringsfase door.
placeholder
placeholder
In de jaren die volgen realiseren we talloze mooie projecten en bouwen we verder aan een gevarieerde en trouwe klantenkring. Collega’s geven regelmatig (product)trainingen of lezingen en we verwelkomen studenten en stagiairs. In 2016 richten we het Kolmer Kenniscentrum op, van waaruit al deze activiteiten gecoördineerd worden. Met de komst van engineer Jacco Looijen in 2014 neemt het 3D modelleren een vlucht. Het is een superefficiënte manier om (maatwerk) oplossingen voor onze klanten inzichtelijk te maken.


2019: een nieuw hoofdstuk

In 2019 zetten we weer een stap. De komst van Martijn Stoffelsen als algemeen directeur geeft Jaco en Jerry de ruimte om zich te richten op zaken waar hun interesse en kwaliteiten liggen. De drie mannen vormen een hecht team en blijven zich focussen: Kolmer biedt technische kwaliteitsproducten op maat en is een bedrijf dat dicht bij de klant blijft staan. Naast onze klanten staan de medewerkers van Kolmer centraal, op onze website kun je met iedereen kennis maken. Belangrijke tradities waar met z’n allen genieten zijn de sportmarathon en het Europese kampioenschap Beachpull op strand Nulde. In 2014 doen we voor het eerst mee met ‘de week van de techniek’. Scholieren bezoeken ons bedrijf en we sluiten ons aan bij het platform techniek. De connectie tussen onderwijs en bedrijven in de regio is zo belangrijk! Jerry Spanhaak: “Wat gebeurt er achter die grote grijze deur? Het is voor scholieren superleuk om binnen te kijken bij een bedrijf. Als ze ontdekken hoeveel elektromotoren er in hun eigen huis te vinden zijn groeit het enthousiasme nog meer.”Vol vertrouwen 2021 in

En dan zijn we aangeland in het hier en nu! 2020 was een bijzonder jaar waarin er veel gevraagd werd van onze flexibiliteit en creativiteit. Maar, we zetten de schouders eronder en blijven ons vol energie inzetten voor onze klanten. Er is hard gewerkt om product- en procesinnovaties te realiseren zodat Kolmer, wanneer alle beperkingen achter ons liggen, nog sterker terugkomt. Vol energie bereiden we de lancering van onze innovatieve Kolmer Top Coating voor. Én binnenkort hoort u meer over ons nieuwe Remmotoren programma! We kijken vol vertrouwen naar de toekomst. Met z’n allen bouwen we verder aan ons prachtige bedrijf, elke collega op zijn eigen manier.

Kolmer Top Coating

Een motor die niet afbladdert en niet roest, dat is ons doel wanneer we in 2016 een uitgebreid onderzoekstraject starten. We ontwikkelen een coating die wél houdt en de testresultaten overtreffen alle verwachtingen. Motoren blijven er jaar op jaar gaaf uitzien, ongeacht de omstandigheden. TNO test de veiligheid en inmiddels zijn we volop in productie. Kolmer Top Coating verankert zich door de verflaag heen in het onderliggende aluminium en gietijzer. Een waterdunne, supersterke laag die jarenlang beschermt en toepasbaar is op al onze Cantoni- en een selectie EMK- en Cemp motoren.

Lees verder over topcoating
Daarom Kolmer Elektromotoren:
  • Maatwerk oplossingen
  • Duurzame elektromotoren
  • Effectieve oplossingen
  • Hoge kwaliteitsmotoren
  • Ruim 35 jaar ervaring

Advies nodig?

Team Verkoop Binnendienst

(van links naar rechts)

Jan Bakker , Salesmanager
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Barry Grevengoed, Sales Representative
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Marcel van Kekem, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Chris Huygens, Sales Engineer
Bel 0341 - 369 696|Stuur een E-mail

Vraag een offerte aan

Naam*
Bedrijf
E-mail*
Telefoon*
Vraag

Vind hier jouw oplossing

Catalogi

Vind jouw elektromotor in onze uitgebreide catalogi.
Zoek in catalogi

Datasheets

Bekijk alle specs van de elektromotor waar jij naar op zoek bent.
Vind jouw datasheets

Tekeningen

Download de technische tekening van jouw elektromotor.
Download tekeningen
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer