Nieuws

Nieuws

Wat gebeurt er momenteel bij Kolmer? Bekijk onze artikelen en laatste nieuws over events, onze medewerkers, innovaties, duurzaamheid en onze projecten.

Laatste nieuws

Welkom op vakbeurs Aqua! Stand M117

19-02-2024

Kom jij ook langs op onze stand? Wij staan voor je klaar in Evenementenhal Gorinchem. van 19-21 maart.

Kolmer elektromotoren verhuist en viert feest

08-01-2024

---- PERSBERICHT ---- Kolmer Elektromotoren heeft wat te vieren. Het bedrijf bestaat namelijk 40 jaar, maar staat niet stil. Dit blijkt uit het feit dat het bedrijf een gloednieuw duurzaam pand gebouwd heeft in Harderwijk. “We realiseerden dit pand omdat we groeien, maar ook om onze processen te optimaliseren. Dit heeft niet alleen voordeel voor onze klanten maar werkt ook prettiger voor onze eigen medewerkers.

.

20-12-2023

2023 is voor ons als Kolmer een jaar om nooit te vergeten... Wij bestonden namelijk 40 jaar én bouwden een energiezuinig en efficiënt pand op een nieuwe locatie. Dit hadden we nooit kunnen realiseren zonder de trouwe band met jou als klant, relatie of bezoeker. Hartelijk dank daarvoor! FIJNE KERSTDAGEN en een VOORSPOEDIG 2024!

OVERWELDIGEND

16-12-2023

Dat was het openings- en jubileumfeest voor ons. Overweldigend door de komst van zoveel klanten en relaties. Overweldigend de vele donaties aan ‘Ons droomhuys’. Wij een mooi pand, zij een droom van een (t)huis. Heel veel dank dat jullie erbij waren.

Kolmer elektromotoren verhuist naar Harderwijk

11-11-2023

Na 40 jaar verhuist Kolmer Elektromotoren van Putten naar Harderwijk. Vanaf 20 november zullen al onze activiteiten plaatsvinden vanuit ons nieuwe pand aan de Morsestraat 20 in Harderwijk. De verhuizing vindt plaats van 13 t/m 18 november. Die week zijn we gewoon telefonisch bereikbaar maar leveren niet uit. Spoedorders uitgezonderd. Dit gaat in overleg.

Kolmer op Europort hal 8 stand 8005

31-10-2023

Staat het al in jouw agenda? Vakbeurs Europort 2023 van 7 t/m 10 november in Rotterdam Ahoy. Eindelijk na 4 jaar is deze beurs weer een feit! En wat zouden we het leuk vinden om jou daar weer te spreken! Welke innovaties kan je in onze stand verwachten? In ieder geval heerlijke koffie en een warm welkom. Maar er is meer te zien... We ontmoeten je graag!

Elektromotoren Stock Speed Specials Service

04-10-2023

Ken je dat? Je hebt een applicatie die niet aansluit op een standaard elektromotor. Met een aanpassing op maat is dit snel op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan een speciale as, encoder, rem, externe koeling of meerdere specifieke aanpassingen samen. Daar helpen we je graag bij

“Elektromotoren zijn op elke hoek van de straat te koop…”

21-09-2023

Aanschaf is dus simpel zou je denken. Toch kan een klein beetje je erin verdiepen resulteren in een elektromotor die jaren langer meegaat. Daarnaast bespaart het vaak ook nog energiekosten. Hiervoor hoef je, jezelf maar een paar vragen te stellen. Onze sales engineer Marcel vertelt welke vragen.

"Elektromotormania..."

07-09-2023

Wij draaien onze hand er niet voor om, zelfs als het betekent dat we als een stel goochelaars met elektromotoren in de weer zijn. Maatwerk elektromotoren, omdat 'one size fits all' niet voor alle applicaties werkt.

Bereken de energiewinst en terugverdientijd van een IE4-elektromotor met een rekentool

31-08-2023

Energiezuinige investeringen zijn vaak hoger in aanschafprijs dan de reguliere varianten. Logisch dat je, je afvraagt: 'Is mijn aankoop nu goedkoop of duurkoop? En waar doe ik goed aan?' Zo ook bij de aanschaf van elektromotoren. Om hier snel en eenvoudig achter te komen hebben we een handige rekentool ontwikkeld.

Elektromotoren, de drijvende kracht achter schoon zwemwater

15-08-2023

Zomer en zwembaden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar heb je, je wel eens afgevraagd hoe dat zwembadwater zo helder en schoon blijft? Om dat te realiseren staan er achter de schermen verschillende elektromotoren te draaien. Hoe het in z’n werk gaat? En hoe een continu proces van veilig schoon zwembadwater gewaarborgd wordt? 👇👇

Elektromotormonteur Dinand over werken bij Kolmer

20-07-2023

Ad rem, leergierig en altijd op een grappige verrassende manier uit de hoek komen, dat is Dinand ten voeten uit. Een relaxte gozer die daarnaast enorm geïnteresseerd is in alles wat met (aandrijf)techniek te maken heeft. Techniek vormt dan ook de rode draad in zijn leven. Lees hier het verhaal van collega Dinand.

Andere maten behuizing en hogere startstromen bij IE4 elektromotoren

29-06-2023

Er is al veel geschreven over de nieuwe IE4-regelgeving die eraan komt. Hier vind je een aantal praktische zaken waar je tegenaan kunt lopen bij vervanging.

Collega Christiaan ontvangt bewijs van deelname training verspanen

22-06-2023

Yes, in the pocket! Vandaag mocht collega Christiaan zijn bewijs van deelname aan de training "Verspanen" (machinaal frezen en draaien van assen) in ontvangst nemen. Wat zijn we trots op hem! Wat Christiaan er zelf van vond, welke kennis hij heeft opgedaan, wie hier een vakidioot is en welke rol Kolmer hierin speelt?

Gastlessen elektromotoren geven op techniek opleiding

16-06-2023

Gastlessen geven. Wat is dat gaaf om te doen! En zo belangrijk om als technisch bedrijf samen te werken met techniekopleiders zoals BTO Barneveldse Techniek Opleiding. Want jeugd en elektrificatie hebben toekomst! Heb jij gevoel voor techniek?

IE4 elektromotoren in de praktijk

08-06-2023

Je elektromotor vervangen door een IE4 motor? Bekijk hier waar je op moet letten bij de aansluiting. Denk aan inbouwmaten en lengtematen. Maar ook hogere startstromen kunnen ontstaan bij het plaatsen van IE4 elektromotoren.

Kolmer Top Coating in het programma Doe maar Duurzaam van RTLZ

01-06-2023

Even geleden werden wij gebeld door de redactie van het programma Doe maar Duurzaam op RTL-Z. Zij wilden meer weten over onze Kolmer Top Coating-elektromotoren. Waarom we het ontwikkeld hebben, hoe het werkt en wat het doet, en of zij hier aandacht aan mochten besteden in hun uitzending. Benieuwd naar de uitkomst? Bekijk hier het programmafragment.

Aftrap sportmarathon met team Kolmer elektromotoren

01-06-2023

Gisteren was de aftrap van de Puttense sportmarathon die gehouden wordt op 23 en 24 juni. Alle teamleden van team Kolmer elektromotoren waren uitgenodigd maar ook de collega's die niet meededen waren er gezellig bij. De lachsalvo's waren niet van de lucht...

Kolmer elektromotoren met Hemelvaartsdag en de vrijdag daarna gesloten

17-05-2023

Kolmer Elektromotoren is Hemelvaartsdag en vrijdag 19 mei gesloten. Uiteraard zijn we 24/7 bereikbaar voor magazijnservice bij spoedgevallen. Maandag 22 mei staan we weer graag voor je klaar! Fijne dagen toegewenst!

Voorkom stagnatie laat je nieuwe elektromotor doormeten

16-05-2023

Een paar kleine metingen kan een hoop problemen voorkomen. Verschillende klanten vragen bij een nieuwe elektromotor om meetwaarden. Maar wat heb je aan die meetwaarden? Lees verder om te ontdekken waarom we metingen uitvoeren en hoe we dat doen.

"Onze" Theo 25 jaar bij Kolmer Elektromotoren

31-03-2023

Onze Theo is op 1 april (geen grap) 25 jaar in dienst. Hij is onze servicemanager met een hoofdletter S. Service gaat bij hem veel verder dan iemand voor mogelijk kan houden. Hoe hij dat doet??

Veilige, slijtvaste coating verlengt levensduur elektromotor significant

16-03-2023

Deze maand in H2O-magazine: Kolmer Elektromotoren ontwikkelde een coating die elektromotoren minimaal vier keer zo lang moet beschermen. De elektromotorenleverancier heeft als missie motoren duurzamer te maken. Nu ook in de watersector. “Wij merken een sterke behoefte in de waterwereld voor dit product”, zegt Jan Bakker

Welkom in stand M130 op vakbeurs Aqua Nederland

14-03-2023

𝙑𝙖𝙣 𝙝𝙖𝙧𝙩𝙚 𝙬𝙚𝙡𝙠𝙤𝙢! 21, 22 en 23 maart as. gaat vakbeurs Aqua Nederland in Gorinchem van start. Een mooie gelegenheid om elkaar weer te spreken, ideeën uit te wisselen of samen naar oplossingen te zoeken. We staan er met praktische innovaties die je ontzorgen, maar ook goed zijn voor het milieu en jouw portemonnee. Wij kijken ernaar uit om jou te ontmoeten!

36 elektromotoren in een vriestunnel

13-03-2023

Hier hebben we een mooi voorbeeld van een levering van 36 klantspecifieke motoren voor toepassing in een vriesstraat die binnen twaalf weken op locatie moeten draaien. Dit voorbeeld past in ons motto: Speed, Specials en Service. Hier worden zij ingezet voor het aandrijven van de compressor én de ventilatoren die lucht over de koelribben blazen om zo de afgekoelde lucht in de ruimte brengen

Jaco (mede-eigenaar) 25 jaar bij Kolmer Elektromotoren

01-03-2023

Onze Jaco Zegers (mede-eigenaar) is al 2️⃣5️⃣ jaar bij Kolmer!🎉🎉 Dit is een bijzondere mijlpaal die we niet ongemerkt voorbij willen laten gaan. Jaco schakelt sneller dan het licht, en is enorm mensgericht. We gaan dit dan ook vieren met de hele Kolmer-clan.

Waarom zou je standaard een PTC in je elektromotor bouwen?

15-02-2023

Elektromotoren gaan veelal stuk door verkeerde aansluiting of overbelasting. Standaard een PTC inbouwen kan dit voorkomen. In onze IE3-elektromotoren van Cantoni worden er daarom standaard PTC's ingebouwd. Wat een PTC is, hoe het werkt en hoe ze ingebouwd worden?

Nieuwbouw pand Kolmer Elektromotoren

30-01-2023

De eerste stap is gezet. De basis gelegd in een schitterend ontwerp! (Althans dat vinden wij) Op naar één doel: Gezamenlijk een duurzaam, fraai en praktisch pand realiseren. Om zo beter en efficiënter aan de vraag van onze klanten te kunnen voldoen. Hoe het pand tot stand is gekomen?

Eén elektromotor met 8 klantspecifieke modificaties

19-01-2023

Eén elektromotor met 8 klantspecifieke modificaties Deze opdracht deed het hart van Kolmer sneller kloppen. Alle afdelingen werkten hiervoor als een gesmeerde motor samen. Een trouwe klant bestelde 8 elektromotoren waarbij aan elke motor maar liefst 8 klantspecifieke aanpassingen gedaan moesten worden. Het betrof elektromotoren die worden gebruikt als stuurmotoren voor boegschroeven op schepen.

Elektromotoren op maat met grote leverbetrouwbaarheid door voorraadafspraken

18-01-2023

Onze klant wilde verzekerd zijn van snelle levering van verschillende speciaal voor hem op maat gemaakte elektromotoren en vroeg of wij dat konden realiseren. Bekijk het praktijkvoorbeeld hoe wij dit samen met de klant realiseren.

Is je twee toeren motor stuk of wil je hem vervangen

12-01-2023

Steeds minder leveranciers bieden twee toeren motoren (dubbeltoerenmotoren) aan. Simpelweg omdat deze motoren door de komst van de frequentie geregelde motoren minder gebruikt worden. Ontzorgen van de klant staat bij ons centraal. Daarom hebben wij deze motoren op voorraad.

Wat is dit? Roest op Kolmer Top Coating elektromotor?

09-01-2023

𝐖𝐚𝐭 𝐢𝐬 𝐝𝐢𝐭?? 𝐄𝐞𝐧 𝐊𝐨𝐥𝐦𝐞𝐫 𝐓𝐨𝐩 𝐂𝐨𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠-𝐦𝐨𝐭𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐞 𝐫𝐨𝐞𝐬𝐭? 𝐁𝐞𝐤𝐢𝐣𝐤 𝐡𝐞𝐭 𝐟𝐢𝐥𝐦𝐩𝐣𝐞. 𝐃𝐢𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐤𝐥𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐚𝐥𝐥𝐞𝐬. We ontvingen een telefoontje van één van onze klanten met de vraag: ‘Hoe zit het, de lak van een elektromotor met Kolmer Top Coating (KTC) mag toch niet roesten?’ Wij beaamden dit. Waarop onze klant zei: ‘Deze KTC-motor roest wél’. Uiteraard haalden we desbetreffende elektromotor meteen op én... zie het resultaat in het filmpje.

Kerstgroet Samen bouwen

21-12-2022

Beste klanten, relaties en belangstellenden, Hartelijk dank voor jullie vertrouwen, interesse en de prettige samenwerking in het afgelopen jaar! Wat 2023 gaat brengen weet niemand exact. Wat wij wel weten is dat we als Kolmer létterlijk gaan bouwen. Een nieuw duurzaam pand op een nieuwe locatie zodat we je nog sneller en beter kunnen ontzorgen. Wij kijken er naar uit en hopen samen met jou te mogen bouwen aan een succesvol nieuw jaar. 𝐅𝐢𝐣𝐧𝐞 𝐤𝐞𝐫𝐬𝐭𝐝𝐚𝐠𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐞𝐞𝐧 𝐯𝐨𝐨𝐫𝐬𝐩𝐨𝐞𝐝𝐢𝐠, 𝐬𝐮𝐜𝐜𝐞𝐬𝐯𝐨𝐥 𝐞𝐧 𝐠𝐞𝐳𝐨𝐧𝐝 𝟐𝟎𝟐𝟑!

Modificeren van standaard naar speciale elektromotoren

19-12-2022

Wat mooi dat we een bijdrage mochten leveren aan de elektromotor-special van Vakblad Aandrijftechniek “Modificeren van standaard naar speciale elektromotoren” Lees het hele artikel inclusief de bijdrage van onze collega’s Barry Grevengoed en Jan Bakker hieronder

Minder leveranciers van kleinere elektromotoren

01-12-2022

Steeds meer leveranciers van elektromotoren stoppen met het leveren van de kleine motoren. De marges zijn klein, terwijl er net zoveel werk aan zit als aan de grotere motoren die meer opleveren. Toch blijft de markt naar de kleinere motoren vragen. Denk aan IEC huisgrootte 056 t/m 080. Van meerdere klanten kregen we dan ook de vraag: ‘Kolmer, blijven jullie de kleinere motoren leveren?’

Levertijden elektromotoren in 2023

17-11-2022

Ook voor ons als Kolmer waren de levertijden van elektromotoren een flinke uitdaging afgelopen jaar. Want hoe ga je het oplossen als je, je klant zo snel mogelijk wilt beleveren -immers klant ontzorgen zit in ons DNA- maar je leverancier zegt dat niet te kunnen vanwege allerlei niet-beïnvloedbare factoren? Toch voelt niet op tijd kunnen leveren voor ons als een amputatie. Je kan niet meer doen wat je automatisch deed en zoals je graag te werk gaat. Hoe los je dit dan op?

Welke elektromotor nodig bij zware belasting, veel draaiuren en tevens duurzaam

03-11-2022

Een elektromotor gaat over het algemeen lang mee. Mits goed aangesloten, volgens de juiste specificaties belast en niet blootgesteld wordt aan extreme externe omstandigheden. Je zou dus kunnen concluderen dat je elke willekeurige elektromotor kan gebruiken. Dat klopt, net zoals je met iedere auto van elk merk kan rijden… Hieronder staan tools waar je op kan letten bij de aanschaf van een elektromotor die intensief gebruikt wordt. En wat hier nog meer bij komt kijken.

Blij van een klacht...

20-10-2022

Ja duh, van fouten leer je en achteraf ben je misschien blij omdát je ervan geleerd hebt, maar dat het nu à la minuut een happy gevoel geeft? Toch gebeurt dat soms… We ontvingen foto’s van een afbladderende zwarte Cantoni-elektromotor. De blauwe onderlaag was er duidelijk doorheen te zien. “Hoe kan dit?” Wij waren opgetogen...

Met grote nauwkeurigheid, sneller (seriematig) speciale assen draaien

12-10-2022

Levertijd is nog steeds een issue. Maar ook de vraag naar klantspecifieke modificaties wordt steeds groter. Die laatste moet feilloos uitgevoerd worden, want technisch specialisten zijn schaars en alles valt of staat bij een strak lopend proces. Om die reden schaften we een nieuwe CNC draaibank aan. Bekijk het filmpje en lees de reacties...

Oerdegelijke 250kW ATEX-elektromotor van Europees fabricaat met korte levertijd

29-09-2022

Deze oerdegelijke 250kW ATEX-elektromotor van Europees fabricaat met een gewicht van meer dan 2500 kg gietijzer mochten wij deze week afleveren. De korte levertijd en betrouwbaarheid was voor onze klant van doorslaggevend. Dit kunnen we realiseren omdat wij het Nederlandse verkoop- en servicepunt van Cemp Srl zijn. Deze Europese producent is al jarenlang onze leverancier van de drukvaste elektromotoren. En niet voor niets...

Onze helden van de WoTS verwelkomen je graag

27-09-2022

Ben jij van plan om komende week innovatiebeurs World of Technology & Science 2022 in Utrecht te bezoeken? Doen! Het belooft een grote beurs barstensvol innovaties te worden. Uiteraard zijn ook wij aanwezig met een verrassend praktische innovatie die goed is voor jouw portemonnee en voor de natuur. Hoe het werkt? Hal 11 B010 of lees verder

Kolmer zet eerste schop(pen) in de grond

13-09-2022

Afgelopen 9 september was een bijzondere dag voor de medewerkers van Kolmer. Met vrijwel het gehele team hebben we het startschot gegeven voor de bouw van onze nieuwe bedrijfspand in Harderwijk. Na 39 jaar Putten, is het tijd voor de volgende stap. De komende 12 maanden zal in Harderwijk een nieuw en duurzaam pand worden gerealiseerd.

Speciale koeling voor 3000kW elektromotor

25-08-2022

“Weer m’n motor stuk door water” Deze bestaande 3MW elektromotor was al een paar maal kapot gegaan doordat er water in de motor liep. Bij zo’n grote motor is dat een dure grap. Daar moest dus een permanente oplossing voor komen en onze klant vroeg of wij hem konden helpen. Al snel kwamen we uit op een bijzondere manier van koelen.

Bezoek ons op innovatiebeurs WoTS Hal 11 Stand B010

18-08-2022

𝐈𝐧𝐧𝐨𝐯𝐚𝐭𝐢𝐞𝐛𝐞𝐮𝐫𝐬 𝐖𝐨𝐓𝐒 𝐤𝐨𝐦𝐭 𝐞𝐫𝐚𝐚𝐧! We verwelkomen jou graag met een verrassend praktische innovatie voor #elektromotoren. Goed voor je portemonnee, proces uptime en natuur. 𝐁𝐥𝐨𝐤 𝐯𝐚𝐬𝐭 𝐢𝐧 𝐣𝐞 𝐚𝐠𝐞𝐧𝐝𝐚: Jaarbeurs Utrecht 27 t/m 30 september 2022 Hal 11 Stand B010

Een duik in zwembad of zwemwater: elektromotoren zijn overal

04-08-2022

Hoog zomer, wie wil er dan niet een verfrissende duik nemen? Wist je dat elektromotoren onmisbaar zijn voor schoon zwemwater? En ook jouw ontspannen wandel- of fietstocht in de natuur wordt mede mogelijk gemaakt door elektromotoren. Waterschappen en gemeenten beheren op allerlei plekken gemalen en pompen. Deze installaties zijn ongelofelijk belangrijk om de waterstanden op peil te houden. Allemaal stuk voor stuk in gang gezet door elektromotoren.

Goedendag, met Karljan van Kolmer Elektromotoren…..

18-07-2022

Heb jij onze nieuwe collega al aan de lijn gehad? Karljan is nog maar een maand onze nieuwe technische verkoper op de binnendienst. Maar het lijkt of hij hier al veel langer werkt. Ook al wil en moet hij nog veel leren, zoals hij zelf zegt. Wij weten zeker dat, dát wel goed zit. Want bij Karljan stroomt de techniek door zijn aderen en zit technisch inzicht in zijn genen.

De klantvraag overtreffen, hoe doe je dat?

11-07-2022

𝐈𝐤 𝐰𝐞𝐞𝐭 𝐧𝐢𝐞𝐭 𝐨𝐟 𝐡𝐞𝐭 𝐦𝐨𝐠𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤 𝐢𝐬, 𝐦𝐚𝐚𝐫 𝐤𝐮𝐧𝐧𝐞𝐧 𝐣𝐮𝐥𝐥𝐢𝐞 𝐞𝐞𝐧 𝐞𝐥𝐞𝐤𝐭𝐫𝐨𝐦𝐨𝐭𝐨𝐫 𝐦𝐚𝐤𝐞𝐧 𝐝𝐢𝐞… Elektromotoren zijn er in klein en groot. Juist de speciale wensen van klanten maken onze business interessant en uitdagend. Want wat als de breedte van de motor een bepaalde maat niet mag overschrijden? Dat was ook bij deze elektromotor het geval.

Na bijna een jaar werken nog steeds zo enthousiast?

20-06-2022

Inmiddels is ze bijna jaar voor Kolmer aan de slag, marketing- & communicatiemedewerker Ingrid Evers. Voor deze Puttense dame was deze vacature een schot in de roos. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en gelijk enthousiast. Dat enthousiasme groeide alleen maar tijdens het sollicitatiegesprek.” Is Ingrid na 10 maanden nog steeds zo positief? Je leest het in dit interview!

Het 4e gerenommeerde vakblad schrijft over Kolmer Top Coating

09-06-2022

En daar zijn we best trots op. Natuurlijk hebben 5½ jaar testen en de vele praktijkervaringen uitgewezen dat deze TOP-coating voor elektromotoren echt lang houdt. Toch moet je maar afwachten wat kritische media zoals vakbladen Schuttevaer, Aandrijvenenbesturen.nl etc. ervan vinden.

Jesse – Stagiair bij Kolmer Elektromotoren

09-05-2022

Wat ga ik doen: verder studeren of aan het werk? Dat was de keuze waar Jesse voor stond na zijn MBO Marketing & Communicatie. De keuze viel op verder studeren! Voor het eerste jaar van zijn opleiding vindt Jesse bij Kolmer een stageplek. Drie dagen per week loopt hij als verkoopmedewerker mee op de binnen- en buitendienst. Zijn stage start in de werkplaats waar hij in de techniek duikt... Het hele verhaal van Jesse lezen? Hoe hij de eerste weken ervaren heeft en waarom hij koos voor deze opleiding?

Reportage Kolmer Top Coating in vakblad Aandrijven en Besturen

02-05-2022

“Het maakt niet uit welke elektromotor ik koop, er voldoet geen één. Bij elke motor laat de laklaag los” Meindert Jan werkzaam in de visverwerkende industrie moest elk half jaar een goed werkende elektromotor vervangen omdat de verf afbladderde. Want verfstukjes tussen de vis is uiteraard not done in de voedselindustrie. Schoonmaakmiddelen, zout water, industriële kou en weersinvloeden beschadigen de laklaag van een elektromotor. Dit veel voorkomende probleem was voor Kolmer Elektromotoren het startsignaal om een coating te laten ontwikkelen die wél blijft zitten.

Behoefte aan grotere vermogens bij elektromotoren

28-04-2022

De vraag naar grotere vermogens bij elektromotoren zien we de laatste jaren fors toenemen. Zo kregen we het verzoek om een motor te leveren van 800kW. De motor moet op zijn beurt een generatorset aandrijven die de boordspanning gaat verzorgen voor een in aanbouw zijnde schip. De motor kenmerkt zich vanwege zijn.....

Een coating voor elektromotoren die wel blijft

06-04-2022

Elektromotoren ‘rotten’ snel weg aan boord. En in de visindustrie is afgebladderde verf een probleem. Kolmer Elektromotoren heeft de oplossing.... Dit is het intro in de special van Vakblad Visserijnieuws. Lees het hele artikel

Bram over zijn nieuwe baan als junior technisch specialist elektromotoren

31-03-2022

“Ik ben trots dat ik hier kan laten zien wat ik in me heb en dat mensen daar blij mee zijn.” “Ik vind het vervelend om fouten te maken, maar ik durf wel nieuwe dingen te proberen en vragen te stellen.” De komende maanden staat een interne opleiding op het programma en in de toekomst wil Bram blijven studeren. ‘Een waarde worden binnen Kolmer’, zo omschrijft hij het zelf. ” En als bedrijf zijn wij blij met deze gezellige, zelfstandige collega! Het hele interview van Bram lezen? Wat zijn passie is en waar je hem niet snel zal vinden?

Mechatronica studenten krijgen praktijkles bij Kolmer Elektromotoren

28-03-2022

De eerste en tweedejaars studenten mechatronica van Landstede Harderwijk waren twee dagen bij Kolmer om les te krijgen in elektromotoren. En wat was het leuk om met deze studenten te werken. De interesse was van hun gezichten af te lezen, terwijl ze eigenlijk een saaie dag hadden verwacht...

Ontvang informatie over elektromotoren via WhatsApp

07-03-2022

Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen zoals regelgeving en noviteiten op gebied van elektromotoren en alles wat daarbij hoort? Meld je dan aan bij het Elektromotoren informatienummer via WhatsApp.

Hartelijk welkom op onze stand bij vakbeurs Aqua Nederland!

03-03-2022

𝙑𝙖𝙣 𝙝𝙖𝙧𝙩𝙚 𝙬𝙚𝙡𝙠𝙤𝙢 𝙤𝙥 𝙤𝙣𝙯𝙚 𝙨𝙩𝙖𝙣𝙙 𝙗𝙞𝙟 𝙫𝙖𝙠𝙗𝙚𝙪𝙧𝙨 𝘼𝙦𝙪𝙖 𝙉𝙚𝙙𝙚𝙧𝙡𝙖𝙣𝙙! 15, 16 en 17 maart as. gaat de vakbeurs Aqua Nederland in Gorinchem van start. Eindelijk kunnen we elkaar weer spreken, ideeën uitwisselen of samen naar oplossingen zoeken. Wij kijken ernaar uit om jou te ontmoeten!

Schaarste, wie loopt er niet tegenaan?

21-02-2022

Vrijwel alle klanten lopen tegen legen rekken aan. Ook bij Kolmer merken we de schaarste in de markt, met als gevolg dat we moeten interen op onze voorraden. Om onze klanten te kunnen blijven beleveren vraagt deze situatie om creativiteit van onze mensen. Nee, is geen antwoord, de vraag is; Hoe dan wél? Zowel bij het samenstellen aan de telefoon als bij het modificeren in de werkplaats wordt dagelijks gezocht naar de mogelijkheden. Dit betekent echter vaak veel extra ombouwwerk voor onze mensen in de werkplaats. Daarom wil ik ook op deze plek zeggen: mannen, dank daarvoor! Want ombouwen is....

Wat is dit? Roest op Kolmer Top Coating elektromotor?

27-01-2022

We ontvingen een telefoontje van één van onze klanten met de vraag: ‘Hoe zit het, de behuizing van een elektromotor met Kolmer Top Coating (KTC) mag toch niet roesten?’ Wij beaamden dit. Waarop onze klant zei: ‘Deze KTC-motor roest wél’. Uiteraard haalden we desbetreffende elektromotor meteen op, en... zie het resultaat in het filmpje

Frisse lucht voor studenten dankzij Kolmer Elektromotoren

17-01-2022

Uit het verslag van ROC Friese Poort uit Urk: 'Tijdens een praktijkles aan boord van het opleidingsschip bleek de elektromotor van de ventilator te haperen. De motor was door constante blootstelling aan zeelucht in zeer slechte staat, dus vroegen we Kolmer om hulp.' Niet meer dan logisch dat wij als Kolmer hiervoor een elektromotor met onze speciaal ontwikkelde Kolmer Top Coating beschikbaar stelden. Simpelweg omdat een KTC-motor in zeelucht minimaal 4x langer meegaat dan een elektromotor zonder KTC. Duurzaam, dus goed voor de toekomst van onze jongeren en beter voor de portemonnee van het technisch onderwijs.

Kolmer wenst iedereen een voorspoedig, succesvol en bovenal gezond 2022!

23-12-2021

Wat was 2021 een jaar vol uitdagingen. Corona bleef een stempel drukken en materialen werden steeds schaarser. Toch kijken wij terug op een succesvol en positief jaar. Ons motto: ‘de klantvraag overtreffen’, daar gaan we voor! Ook in lastige tijden. Bedankt voor uw vertrouwen en de prettige samenwerking in het afgelopen jaar. Wij wensen u een voorspoedig, succesvol én bovenal gezond 2022 toe!

Ontwikkelen op de werkvloer, hoe mooi is dat!

18-11-2021

Landstede Opleidingen realiseerde dit voor Kolmer met maatwerklessen en een privédocent. Zelfs de meest ervaren jongens gaven aan er wat van geleerd te hebben. Martijn Stoffelsen, directeur Kolmer: 'Blijf jezelf ontwikkelen. Het maakt je trots en geeft plezier in je werk.' Hoe docent Gert-Jan Evertse en Arno, Toon en Gerben het ervaren hebben?? -> ->

Kolmer genomineerd voor de Veluwse Innovatieprijs 2021

11-11-2021

Dit is gaaf! Kolmer Elektromotoren is genomineerd voor de Veluwse Innovatieprijs 2021! 𝐖𝐡𝐲? Grondstoffen worden steeds duurder en schaarser. Daarom ontwikkelden wij een coating die de levensduur van een elektromotor onder extreme omstandigheden verlengd met minimaal een factor 4! Met onze andere benadering van duurzaamheid -niet alleen energiereductie, maar ook zuinig zijn op grondstoffen- werd Kolmer Top Coating (KTC) een feit. Steeds meer klanten zijn overtuigd. Fijn om een podium te krijgen waar we ons verhaal mogen vertellen.

Met parate kennis razendsnel de juiste ATEX-motor in huis

21-10-2021

Met trots delen we mee dat deze mannen allemaal het officiële ATEX-certificaat behaald hebben. Van harte gefeliciteerd mannen! Naast het feit dat we een behoorlijke voorraad ATEX-motoren van Cemp op de plank hebben liggen, kunnen wij u nu ook professioneel begeleiden en de motoren aanpassen volgens de ATEX-richtlijnen. Dit allemaal binnen een supersnel tijdsbestek Waarom uitbreiding van kennis en grote voorraad ATEX-motoren? Lees het interview met onze medewerker Chris Huijgens, werkzaam bij Kolmer vanaf 1987:

Een elektromotor die niet afbladdert of roest. Jan Bakker presenteert...

07-10-2021

Een elektromotor die niet afbladdert of roest. Hoe dit kan? Jan Bakker, onze verkoopleider, vertelt hier alles over op het Efficiënt Aandrijven Event van 13 oktober aanstaande. Kom ook! Of lees hieronder wat de aanleiding was. hoe dit gerealiseerd is, en uiteraard de bizarre resultaten.

IE3-elektromotoren verplicht voor maritieme sector

30-09-2021

Niemand ontkomt eraan. We moeten met z’n allen naar een lager energiegebruik voor een beter klimaat. Dus naar meer energiezuinige elektromotoren. IE3-elektromotoren hebben een hoge efficiëntie en zijn om die reden dan ook verplicht geworden voor de maritieme sector. De EU nam dit besluit. Maar welke gevolgen heeft dat voor u? Geldt dit voor alle elektromotoren? Waar moet u op letten? En zijn er uitzonderingen?

Waterdunne coating beschermt behuizing elektromotoren

23-09-2021

De binnenkant van gerenommeerde elektromotoren is over het algemeen dik in orde. Aan de buitenkant valt soms wat te verbeteren. Zeker bij motoren die offshore draaien of in aanraking komen met agressieve middelen. Om de levensduur van specifiek déze motoren te verlengen, liet Kolmer elektromotoren een waterdunne coating ontwikkelen. Na ruim vier jaar testen en een positief rapport van TNO weten we het nu zeker: Kolmer Top Coating verviervoudigd de levensduur van deze elektromotoren! Lees hieronder het interview met Martijn Stoffelsen, directeur van Kolmer Elektromotoren, in de speciale editie van het vakblad ' 'Aandrijftechniek'

Een baan als Electrical Engineer én een hbo-studie

16-09-2021

Werken en studeren combineren. Een technisch hbo-diploma binnenslepen en tegelijkertijd heel veel leren in de praktijk. De Puttense Kevin Polhoud doet het! Martijn Stoffelsen, directeur van Kolmer Elektromotoren bracht hem op dat idee. Wat waren zijn beweegredenen?

Factsheet energiezuinige elektromotoren

05-07-2021

Energiezuinige elektromotoren, hoe zit het nu? Efficiencyniveau IE3 is per 1 juli 2021 verplicht voor elektromotoren. Bekijk hier de factsheet m.b.t. nieuwe IE3 regelgeving.

Per 1 juli 2021 efficiencyniveau IE3 verplicht voor elektromotoren

28-06-2021

Steeds minder energie gebruiken, dat willen we met z’n allen. Tegelijkertijd hebben we elektromotoren nodig die uitstekend presteren. Een uitdaging! De EU vergroot deze uitdaging, door producenten te verplichten om de energieconsumptie van elektromotoren stapsgewijs te verlagen. Jerry Spanhaak, mede eigenaar Kolmer Elektromotoren: “Simpel gezegd: per 1 juli is het tijd voor de volgende stap. Onze leveranciers mogen dan alleen nog elektromotoren leveren die aan de IE3-norm (premium efficiency) voldoen.”

Uitdaging #4 - Kolmer Top Coating versus Weer & Wind

03-05-2021

Uitdaging #4 - Kolmer Top Coating versus Weer & Wind Motoren buiten op een platform Stukjes verf in de natuur Gemalen en pompen, overal in Nederland vind je elektromotoren in de buitenlucht. Wind, regen, sneeuw of een hittegolf: doorlopend blootgesteld aan de elementen. Met als enige bescherming een laagje verf. Een laagje dat kan beschadigen

Uitdaging #3 – Kolmer Top Coating versus Kou

15-04-2021

Uitdaging #3 - Kolmer Top Coating versus Kou -40°C vriestunnel maakt schroot van je motor Keer op keer de verfkwast pakken Koelhuis? Koudetunnel? Ventilatoren blazen koude lucht door de ruimte heen. Maar temperaturen van van -40° of +50° zijn funest voor de elektromotoren die ze aandrijven. Door de extreme kou barst de lak van de

Uitdaging #2 - Kolmer Top Coating versus Schoonmaken

29-03-2021

Uitdaging #2 - Kolmer Top Coating versus Schoonmaken Stukje afgebladderde lak tussen de vis? Elke dag schoonmaken Bacteriën mogen geen kans krijgen en daarom wordt er in een voedselverwerkende fabriek dagelijks flink schoongemaakt. Vochtige dampen, elke dag de hogedrukspuit eroverheen en een dosis schoonmaakmiddelen. Het is niet de ideale omgeving voor de elektromotor die de

Uitdaging #1 - Kolmer Top Coating versus Zeewater

19-03-2021

Uitdaging #1 - Kolmer Top Coating versus Zeewater Zout water & ijzer? Een hele slechte combinatie. Roest, roest, roest Een vissersboot met legio motoren bovendeks. Motoren die ankers, visnetten of zuigbuizen binnen lieren. Maar ook op olieplatformen, havenkranen, motoren die schepen naar de kade trekken en op andere plekken in de buitenlucht dicht bij zee.

Kolmer Top Coating – de corrosiebestendige elektromotor

11-03-2021

Kolmer Top Coating – de corrosiebestendige elektromotor IJzer roest en aluminium oxideert. Aanvallen van buitenaf beschadigen de laklaag van een elektromotor en veroorzaken corrosie. Het resultaat: afbladderende verf en een lelijke, roestige, ongeschikte motor. Maar bij Kolmer gaan we de strijd met de elementen aan! Na viereneenhalf jaar onderzoek presenteren we vol trots het ongezouten

Voor het eerst van je leven een cursus schrijven én geven

15-02-2021

Voor het eerst van je leven een cursus schrijven én geven Arno van Beek deelde zijn passie, stapte over zijn angst heen en verraste zijn collega’s Zoveel passie voor je vak dat je op eigen initiatief achter de computer kruipt en een complete cursus samenstelt voor je collega’s. Waar vind je zulke gemotiveerde medewerkers?!

Razendsnel de juiste ATEX-motor in huis - Kolmer

25-01-2021

Goed nieuws voor onze klanten! Het assortiment Cemp elektromotoren dat in ons magazijn op voorraad ligt is behoorlijk uitgebreid. Dat betekent dat we precies de motor die u nodig heeft nu nóg sneller kunnen leveren. Geen reservemotoren meer Al sinds de oprichting van Kolmer Elektromotoren ligt ons hart bij Cemp

Binnenkort meer …

30-12-2020

Binnenkort meer ... maar eerst een goede jaarwisseling en een gezond 2021!

Fijne Feestdagen

24-12-2020

Vol vertrouwen 2021 in Het jaar 2020 gaat de Kolmer geschiedenis in als het "Corona" jaar. We kijken terug op een bijzonder jaar waarin er veel gevraagd werd van onze flexibiliteit en creativiteit. Er is hard gewerkt om product- en procesinnovaties te realiseren zodat Kolmer, wanneer alle beperkingen achter ons liggen, nog sterker terugkomt. We

Samen werken aan een inspirerende leeromgeving

27-11-2020

Samen werken aan een inspirerende leeromgeving Een wand vol elektromotoren – interview met Jacques de Groot, De Techniek Academie en Theo van Alphen, Kolmer Elektromotoren. "Sinds 12 november zijn we bij De Techniek Academie in Harderwijk een inspirerend stukje praktijkonderwijs rijker. In samenwerking met Kolmer Elektromotoren uit Putten realiseerden we een informatieve wand vol elektromotoren.

Meer dan 25 jaar "Quality Management Excellence" (ISO)

20-11-2020

Meer dan 25 jaar "Quality Management Excellence" (ISO) “Uw organisatie is al meer dan 25 jaar gecertificeerd voor het verbeteren van de prestaties van het kwaliteitsmanagement. Lloyd’s Register is er trots op gedurende deze periode door u verkozen te zijn als certificeringspartner. We willen u graag bekronen voor deze lange werkrelatie door u de plaquette

Vrouw in de techniek: Charlotte Kok vertelt

05-11-2020

Vrouw in de techniek: Charlotte Kok vertelt 14% van alle technici in Nederland is vrouw, een behoorlijke minderheid. Bij Kolmer Elektromotoren geloven we dat rolmodellen belangrijk zijn. We zijn heel blij met ‘onze’ vrouw in de techniek, technisch tekenaar Charlotte, en zetten haar hierbij graag in the picture. Hoe bevalt het werken in de techniek

Cantoni Group - Investeren in constante ontwikkeling

02-11-2020

Cantoni Group - investeren in constante ontwikkeling Cantoni Group is zich, net als grote energieproducenten, terdege bewust van de noodzaak van constante ontwikkeling. Cantoni Group streeft er dan ook naar om constant de efficiëntie en capaciteit te vergroten en tegelijkertijd de kosten en de impact op onze omgeving te beperken. We kunnen allemaal profiteren van

Washnet, the “Ferrari” onder de wasboxen

08-09-2020

Washnet, de Ferrari onder de wasboxen - Interview met eigenaar Michael Harskamp Je auto wassen. Voor de een is het een feestje, voor de ander een noodzakelijk kwaad. Ga jij uitgebreid aan de slag op je eigen stoep of rijd je een volautomatische wasstraat in? Een derde optie is om te wassen in een van

Onbezorgd zwemmen door Kolmer elektromotoren

10-08-2020

Onbezorgd zwemmen door Kolmer elektromotoren Deze week is het officieel weer een hittegolf in Nederland. Nederlanders vieren vakantie thuis en zoeken massaal verkoeling in het zwembad. Wist u dat elektromotoren onmisbaar zijn voor schoon zwemwater? Om te zorgen voor schoon zwemwater, staan er achter de schermen in de zwembaden verschillende elektromotoren te draaien! De zwembadinstallatie

Kolmer Elektromotoren levert heavy sea protected motors - Kolmer

03-08-2020

Kolmer Elektromotoren levert heavy sea protected motors Ontstaan er technische problemen aan boord? Ook al is dit in Denemarken, dan komen onze specialisten dit probleem oplossen. Advies en Service op maat … de Kracht van Kolmer. Elektromotoren lieren in de maritieme sector en scheepvaart Lieren zijn er in veel verschillende vormen en maten. De lier

Kolmer blijft investeren in de toekomst

06-07-2020

Kolmer blijft investeren in de toekomst Kolmer Elektromotoren heeft de coronaperiode benut om een nieuwe expeditiehal te bouwen. Door deze uitbreiding is het mogelijk om onze voorraad elektromotoren nog verder te optimaliseren en zijn we klaar voor de volgende fase. Zo kunnen wij onze klanten nog effectiever en sneller van dienst zijn! Deze nieuwe expeditiehal

Kennislunch over hoog rendement motoren

15-05-2020

Kennislunch over hoog rendement motoren Kolmer blijft ook in deze coronatijd investeren in kennisoverdracht. Naast het broodje gezond, stond op 11 mei jl. het thema 'Hoog rendement motoren' op het menu. Er werd voor alle medewerkers op de zaak maar ook voor de thuiswerkende collega’s een lunch verzorgd. Uiteraard vond de gezamenlijke lunch plaats conform

Jan Bakker wordt verkoopleider bij Kolmer

04-05-2020

Jan Bakker wordt verkoopleider bij Kolmer Een nieuwe uitdaging voor onze sales collega Jan Bakker! Na vier jaar maakt hij intern een mooie carrièrestap. Als Verkoopleider gaat Jan aan de slag met strategische verkoopplannen en focust hij zich op grote accounts. We zijn trots dat deze ervaren technisch commerciële collega in zijn nieuwe rol gaat

Ontwikkelingen rondom het Coronavirus

15-02-2020

Ontwikkelingen rondom het Coronavirus In de afgelopen periode hebben de ontwikkelingen rondom het Coronavirus elkaar in snel tempo opgevolgd. Ook Kolmer heeft daarom een aantal maatregelen genomen. De gezondheid van onze medewerkers heeft onze hoogste prioriteit. We volgen hierbij de adviezen van het RIVM en de overheid. Onze medewerkers werken zoveel mogelijk thuis om verspreiding

Bespaart u al energie én geld met IE4 motoren?

03-02-2020

Bespaart u al energie én geld met IE4 motoren? De meest eenvoudige manier om energie te besparen is door verspilling tegen te gaan. Dankzij de Energie Investeringsaftrek (EIA) is investeren in duurzame IE4 motoren nu extra aantrekkelijk geworden. Het voordeel van de Energie Investeringsaftrek (EIA) Bij IE4 motoren kunt u aanspraak doen op de Energie

Aangepaste openingstijden i.v.m. de feestdagen

30-12-2019

Aangepaste openingstijden i.v.m. de feestdagen In verband met de Feestdagen zijn wij gesloten op 25, 26 en 27 december 2019 en op 1 januari 2020. Op 31 december sluiten wij om 12.30 uur. Voor storingen zijn we 24/7 bereikbaar. Wij wensen u fijne Feestdagen en een prettige jaarwisseling! Team Kolmer staat vanaf 2 januari a.s

Bezoek ons op Europort 2019

01-11-2019

Bezoek ons op Europort 2019 Van 5 t/m 8 november vindt in Rotterdam de vakbeurs Europort plaats. Met ruim 1000 exposanten en meer dan 30.000 verwachte bezoekers, is Europort één van de grootste maritieme vakbeurzen ter wereld. Kolmer Elektromotoren staat met een eigen stand op de beurs. Wij zijn onder anderen gastheer voor het succesvolle

Schoon zwemwater met de motoren van Kolmer

26-07-2019

Schoon zwemwater met de motoren van Kolmer Deze week is het uitzonderlijk warm in Nederland, veel mensen zoeken daarom verkoeling in het zwembad. Heeft u zich weleens gerealiseerd dat voor een schoon zwembad elektromotoren onmisbaar zijn? Om te zorgen voor schoon zwemwater, staan er achter de schermen verschillende elektromotoren te draaien! Zwembadwater moet aan strenge

De eerste vier Kolmer-maanden van algemeen directeur Martijn Stoffelsen

22-05-2019

De eerste vier Kolmer-maanden van algemeen directeur Martijn Stoffelsen Op weg naar bedrijfsoptimalisatie Sinds 1 januari jl. is Martijn Stoffelsen onze algemeen directeur. Hoe heeft hij de eerste maanden bij Kolmer ervaren? Wat valt hem op, waar is hij trots op en waar gaat hij mee aan de slag? "De eerste maanden waren vooral avontuurlijk",

Bezoek Kolmer Elektromotoren op de Hannover Messe

22-03-2019

Bezoek Kolmer Elektromotoren op de Hannover Messe Onder het motto ‘Get ready for the connected Industry’ zal van 1 tot en met 5 april 2019 de Hannover Messe plaatsvinden. Kolmer is vertegenwoordigd op de stand van Cantoni in Hal 14, stand K19.

Nieuwe algemeen directeur voor Kolmer Elektromotoren

10-01-2019

Nieuwe algemeen directeur voor Kolmer Elektromotoren Kolmer Elektromotoren heeft versterking gekregen: op 1 januari is Martijn Stoffelsen toegetreden tot het directieteam. Als algemeen directeur zal hij zich gaan bezighouden met het bewaken van de strategie van Kolmer, terwijl de overige twee directieleden zich meer gaan richten op sales en new business. Met als doel: het
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer