Een baan als Electrical Engineer én een hbo-studie in de techniek
Home Nieuws Een baan als Electrical Engineer én een hbo-studie

16-09-2021

Een baan als Electrical Engineer én een hbo-studie

De Puttense Kevin Polhoud doet het! Werken en studeren combineren. Zijn hbo-diploma binnenslepen en tegelijkertijd heel veel leren in de praktijk. Kevin: “Nieuwe kennis opdoen en jezelf ontwikkelen, daar geniet ik van. Op mijn werk leer ik minstens zoveel als in de schoolbanken.”

‘Is een technische deeltijdstudie niet wat voor jou?’

Het was Martijn Stoffelsen, de directeur van Kolmer Elektromotoren die hem op het idee bracht. Kevin: “Ik was nog maar net aan de slag bij Kolmer toen Martijn een deeltijdstudie voorstelde, in combinatie met mijn baan hier. Zelf was ik van plan om weer voltijd te gaan studeren maar eigenlijk past deze vorm veel beter bij mij. In de praktijk leer ik minstens zoveel als vanuit de studieboeken.”

Vijf uur reistijd breekt op

De keuze was dan ook snel gemaakt en inmiddels is Kevin gestart met een deeltijdstudie elektrotechniek aan de HAN in Arnhem. Al eerder begon hij met een hbo-studie: mechatronica in Groningen. “Het was ontzettend moeilijk om een kamer te vinden, er is een enorme schaarste. Ik heb een tijd heen en weer gependeld maar de vijf uur reistijd per dag brak me echt op. Ik ben gestopt en bij Kolmer aan de slag gegaan.” Een goede keuze, zo blijkt. Met drie dagen werken, een dag school en een dag studeren kan Kevin binnen vier jaar zijn diploma halen. “Het wordt flink aanpoten, maar daar heb ik ook wel zin in. Deze opleiding is belangrijk voor me. Met mijn handen werken vind ik leuk, maar een diploma kan me verder brengen. Ik wil ook meer met mijn hoofd aan de slag. En ik houd wel van een uitdaging!”

Banen in techniek voor het oprapen

Het is niet moeilijk om een baan te vinden in de techniek, vertelt Kevin. “Elk bedrijf zoekt personeel dus als je gemotiveerd bent en ervoor wil gaan heb je allerlei mogelijkheden.” Toch kiest hij voor Kolmer, de eerste indruk was gelijk goed. “Kolmer is met ongeveer dertig medewerkers een relatief klein bedrijf en dat past bij mij. De sfeer is prettig, het is echt gezellig met collega’s. Er is weinig hiërarchie en ik kan alles vragen. Bovendien vind ik de inhoud van het werk heel leuk!”

Techniek is een mooi vak

De techniek heeft hem altijd al getrokken en verder studeren ook. “Lekker de stof induiken, ik hou daarvan. Een technische studie is heel logisch, het klopt allemaal. En het werken bij Kolmer bevalt me ook heel goed! Nieuwe dingen leren, daar geniet ik van. In de toekomst wil ik onafhankelijk kunnen werken. Projecten van begin tot het eind zelfstandig kunnen uitvoeren. Zoveel kennis opdoen dat anderen mij vragen kunnen stellen. Techniek is een mooi vak. Het hele plaatje van iets bedenken, ontwerpen, maken en daar een klant blij mee maken. Dat is toch tof?!”

Welkom bij Kolmer Kevin! Heel veel succes, we gaan er wat moois van maken de komende jaren!

placeholder
Jacco Looijen, Lead Engineer:
“Bij Kolmer realiseren we onder andere ‘special motors’. Elektromotoren speciaal ontwikkeld op verzoek van onze klanten. Bijvoorbeeld elektromotoren met een speciale voltage of permanent magneetmotoren. We hebben ook wel eens een onderwatergenerator gemaakt. Vooral wat betreft de elektrotechnische kant van de motor hadden we behoefte aan uitbreiding van het team. Meer mensen met expertise en kennis om dit soort gespecialiseerde projecten uit te voeren. Het is heel fijn dat we Kevin nu in die richting kunnen gaan opleiden! In deze combinatie van werken en leren kan hij doorgroeien tot specialist en een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze elektromotoren. Daar zijn we heel blij mee!”
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer