Frisse lucht dankzij Kolmer Elektromotoren
Home Nieuws Frisse lucht voor studenten dankzij Kolmer Elektromotoren

17-01-2022

Frisse lucht voor studenten dankzij Kolmer Elektromotoren

Tijdens een praktijkles aan boord van het opleidingsschip de “Noorderkroon” van zeekadetkorps Urk, werd voor de benodigde frisse lucht de ventilator van de accommodatie gestart. De fan begon een ongewoon geluid te maken wat opgemerkt werd door een aantal studenten.Elektromotor versus zeelucht

Het plan werd opgevat om hier een project van te maken. De ventilator werd gedemonteerd en meegenomen naar de werkplaats van ROC Friese Poort Urk. Er werd meteen geconstateerd dat de rotor stroef liep. Tijd om de lagers te vervangen. Door de constante blootstelling aan zeelucht, was de elektromotor in zeer slechte staat. Demontage was alleen op een destructieve manier mogelijk.Elektromotor met Kolmer Top Coating  voor ROC Friese Poort

Vervolgens werd contact gezocht met Kolmer Elektromotoren, zij hebben al eens eerder educatief materiaal aan de school beschikbaar gesteld. Ook nu waren ze bereid om een elektromotor te sponsoren. Jan Bakker van Kolmer zag de slechte staat van de oude elektromotor. Hij introduceerde de nieuw ontwikkelde Kolmer Top Coating (KTC). Deze coating verlengt de levensduur van de elektromotor aanzienlijk. Voorstel werd gedaan om de nieuwe motor van deze coating te voorzien, zodat hij niet zou eindigen als de oude motor.

We kregen de elektromotor terug met het KTC-logo op het typeplaatje. Door de sponsoring van Kolmer Elektromotoren is ons project geslaagd. De fan kan weer jaren vooruit om de verblijven van de “Noorderkroon” van frisse lucht te voorzien.

ROC Friese Poort Urk


Meer informatie over Kolmer Top Coating: www.kolmertopcoating.nl

placeholder
placeholderAls er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer