Grotere vermogens bij elektromotoren
Home Nieuws Behoefte aan grotere vermogens bij elektromotoren

28-04-2022

Behoefte aan grotere vermogens bij elektromotoren

De vraag naar grotere vermogens bij elektromotoren zien we de laatste jaren fors toenemen. Zo kregen we het verzoek om een motor te leveren van 800kW. De motor moet op zijn beurt een generatorset aandrijven die de boordspanning gaat verzorgen voor een in aanbouw zijnde schip. De motor kenmerkt zich vanwege zijn geschiktheid voor een frequentie omvormer. Uiteraard is de motor uitgevoerd met een stroomgeïsoleerde lagerconstructie.

Keramische coating binnenzijde lagerkamer

Opvallend detail: Hier is bewust niet gekozen voor een stroomgeïsoleerd lager aan de niet aandrijfzijde. In plaats daarvan is de keramische coating aangebracht aan de binnenzijde van de lagerkamer. Bij revisie van de motor over een aantal jaren kan onze klant dan gewoon gebruik maken een standaard lager in plaats van een erg duur stroom geïsoleerd lager.

Oversized klemmenkast

Voor de elektrische aansluiting van de motor had onze klant ook een aantal wensen. Graag een oversized klemmenkast zodat de kabel gemakkelijk kan worden aangesloten aan de motor. Ook dat is geen probleem voor Kolmer. Wij helpen met onze ervaringen graag onze klanten bij het maken van een goede selectie die perfect bij zijn applicatie hoort en voldoet aan zijn wensen. De klantvraag overtreffen dát maakt ons blij!


Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer