Training verspanen Werken bij Kolmer
Home Nieuws Collega Christiaan ontvangt bewijs van deelname training verspanen

22-06-2023

Collega Christiaan ontvangt bewijs van deelname training verspanen

Yes, in the pocket! Vandaag mocht collega Christiaan zijn bewijs van deelname aan de training "Verspanen" (machinaal frezen en draaien van assen) in ontvangst nemen. Wat zijn we trots op hem!

Elf weken lang ging hij één dagdeel per week in de leer bij Gert-Jan Evertse van Landstede Groei Opleidingen.

Hier kreeg hij individueel les. Het ging met name om theoretische ondersteuning van het specialistische vak verspanen op de CNC-bank (computergestuurde draaibank voor assen). Dit is een expertise waarbij je digitale kennis, technische inzicht en oog voor detail nodig hebt. En dat laatste heeft Christiaan absoluut. Vaak is perfectionisme niet iets waar je als mens blij van wordt, maar wij zijn blij dat Christiaan dat wel is, want bij verspanen is het een zeer welkome bijkomstigheid.

Training verspanen assen draaien is ook werken bij Kolmer

Daarom paste deze training perfect bij Christiaan. Hij kon al prima uit de voeten met de CNC-bank, maar zoals hij zelf zegt: “Verspanen deed ik op een bepaalde manier. Maar waarom ik het deed en nog belangrijker, of ik het goed deed, daar was ik niet zeker van. Nu wel".

Op de vraag wat Christiaan van de opleiding vond zei hij volmondig: “Het sloot op meerdere fronten perfect aan bij waar ik mee bezig was. Het bevestigde dat ik op de goede weg zat, maar ook de lessen waren volledig afgestemd op wat ik nodig had en waar ik nog tegenaan kon lopen.” vertelde hij.

“Ik kreeg uitsluitend theorieles, maar dan wel met een praktische insteek. Dat is het mooie van 1-op-1 les met Gert-Jan: Ik liep in de praktijk tegen issues aan en schreef die op. Vervolgens ging ik ermee naar Gert-Jan en vroeg hem hoe hij dat zou doen. Het was soms samen leren. Niet veel hoor want hij is een vakidioot, maar samenwerken met waardering voor elkaar is echt heel erg fijn.

Het voelt goed om met zo iemand een leertraject te doen. Niet uit een boekje op bepaalde volgorde, maar meer vanuit de praktijk de zaken waar je tegenaan loopt als voorbeeld gebruiken en daarvan leren. Uiteraard zorgde Gert-Jan dat alle aspecten van verspanen op de CNC-bank wel aan bod kwamen. Starten met praktijkissues en van daaruit al het lesmateriaal door.”

“Dat vind ik fijn aan werken bij Kolmer, vervolgt Christiaan: Allereerst het gevoel van: “We doen het samen”, maar ook de steeds weer terugkomende vragen vanuit het managementteam: Heb je nog plezier in je werk? En wat heb jij nodig om je functie goed te kunnen uitoefenen? Dan gaan we daar op inzoomen. Mooi toch?”, eindigt Christiaan zijn verhaal.Christiaan, van harte gefeliciteerd! Wij waarderen het enorm dat je, jezelf wilt blijven ontwikkelen.

Wil jij ook werken bij Kolmer? Of meer weten over assen draaien?
https://www.kolmer.nl/werken-bij-kolmerChristiaan aan het werk zien aan de CNC-bank? (heel gaaf)

Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer