Cantoni Group - Investeren in constante ontwikkeling - Kolmer
Home Nieuws Cantoni Group - Investeren in constante ontwikkeling

02-11-2020

Cantoni Group - Investeren in constante ontwikkeling

Cantoni Group is zich, net als grote energieproducenten, terdege bewust van de noodzaak van constante ontwikkeling. Cantoni Group streeft er dan ook naar om constant de efficiëntie en capaciteit te vergroten en tegelijkertijd de kosten en de impact op onze omgeving te beperken. We kunnen allemaal profiteren van deze ontwikkeling en de positieve resultaten ervaren die dit heeft op ons welzijn, budget of op onze gezondheid.

Deze trend is op veel plaatsen zichtbaar. Eén daarvan vonden wij zeker het vermelden waard, namelijk de voortdurende modernisering van de energiecentrale van Kozienice in Polen. Wanneer de renovatie is voltooid, produceert deze energiecentrale naar schatting ca. 13% van de elektriciteit in Polen.

“Moderne technologieën zullen een ongekende efficiëntie bieden en tegelijkertijd de negatieve gevolgen voor het milieu minimaliseren. Zo wordt onze fabriek één van de grootste en meest geavanceerde systemen ter wereld. ” – Deze quote kunt u terugvinden op de officiële website van ENEA, eigenaar van de Kozienice centrale.

Een constante vooruitgang en de behoefte aan duurzame verbetering is even belangrijk bij Cantoni Group. Dat is de reden waarom onze deelname aan dit project in overeenstemming is met onze missie om state-of-the-art oplossingen te ontwerpen en te produceren . We willen deze oplossingen implementeren met als doel, de prestaties en efficiëntie van het gehele energieproductieproces te verbeteren en tegelijkertijd het energieverbruik te verminderen.


Het gehele project omvat het ontwerp, de montage, de installatie en de lancering van vijf pompunits voor koelwater in 200 MW unitblokken. De pompen worden aangedreven door een open verticale behuizing IP23, 6 kV, 1600 kW motoren met een indrukwekkend koppel van 41075 Nm.

De uitzonderlijke parameters en constructie resulteren in een efficiëntie van meer dan 95,5%. De motoren zijn speciaal voor dit doel ontworpen en geproduceerd door EMIT, onderdeel van Cantoni Group.

Meer projecten komen eraan!

https://www.cantonigroup.com/en/page/news/details/1/270
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer