Een duik in zwemwater: elektromotoren zijn overal
Home Nieuws Een duik in zwembad of zwemwater: elektromotoren zijn overal

04-08-2022

Een duik in zwembad of zwemwater: elektromotoren zijn overal

Hoog zomer, wie wil er dan niet een verfrissende duik nemen?
Wist je dat elektromotoren onmisbaar zijn voor schoon zwemwater? En ook jouw ontspannen wandel- of fietstocht in de natuur wordt mede mogelijk gemaakt door elektromotoren. Waterschappen en gemeenten beheren op allerlei plekken gemalen en pompen. Deze installaties zijn ongelofelijk belangrijk om de waterstanden op peil te houden. Allemaal stuk voor stuk in gang gezet door elektromotoren.

IJzer roest en aluminium oxideert

Ontelbaar veel elektromotoren, allemaal continue blootgesteld aan aanvallen van buitenaf. Vocht, (zout) water, chemicaliën, wind, regen of een hittegolf. Ze tasten de verflaag aan, de dunne barrière die het metaal beschermt tegen roest. De verflaag beschadigt, bladdert af en beland in het milieu. Waarna de motor begint te roesten en uiteindelijk kapot gaat. Niemand zit te wachten op het vervangen van een defecte elektromotor. En dat is precies waarom wij Kolmer Top Coating lanceerden.

Onze visie op duurzaamheid: verder gaan dan vereist is


Levensduur verlengen = buitengewoon duurzaam

Het verlengen van de levensduur van producten is een belangrijke duurzaamheidstrategie. Voor het maken van een elektromotor worden kostbare en schaarse grondstoffen gesmolten en bewerkt. Door té snel te vervangen verspillen we waardevolle grondstoffen en geld. Ons doel: een elektromotor die niet bladdert en roest en veel langer mee gaat.

Algen, wier en beschadigingen

Jan Bakker, verkoopleider bij Kolmer Elektromotoren: “Tijdens de eerste test van Kolmer Top Coating hebben we twee motoren in de Rotterdamse haven gehangen. Het was een fantastisch moment toen we ze er driehonderd dagen later uit takelden. De ene motor helemaal begroeid met algen, wier, schelpen en vol beschadigingen. Op de behandelde motor alleen wat vliegroest, zo weg te poetsen. Vanaf dat moment zijn we op vijfentwintig plekken volle bak gaan testen. Dit voorjaar, vier jaar later, was het zo ver. De reacties sindsdien zijn ongelofelijk positief. Mensen willen bijdragen aan een duurzamere wereld en bovendien scheelt het ook gewoon geld en veel gedoe!”

Levensduur drie keer langer

Kolmer Top Coating verlengt de levensduur van een motor namelijk met minimaal een factor drie. En dat is goed nieuws voor waterschappen, andere beheerders van buitengebieden en zwembadeigenaren. KTC motoren zijn een prachtige, duurzame keuze. Een uitstekende kans om extra zuinig om te gaan met jouw elektromotor. Laat ‘m niet zomaar verroesten!

Bespaar (maak)energie, kies voor duurzaam én geniet van een heerlijke zomer!Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer