Uitdaging #4 – Kolmer Top Coating versus Weer & Wind
Home Nieuws Uitdaging #4 - Kolmer Top Coating versus Weer & Wind

03-05-2021

Uitdaging #4 - Kolmer Top Coating versus Weer & Wind

Motoren buiten op een platform
Stukjes verf in de natuur
Gemalen en pompen, overal in Nederland vind je elektromotoren in de buitenlucht. Wind, regen, sneeuw of een hittegolf: doorlopend blootgesteld aan de elementen. Met als enige bescherming een laagje verf. Een laagje dat kan beschadigen of afbladderen en in het milieu terechtkomt. Waarna de motor begint te roesten en uiteindelijk kapot gaat.

Niemand zit te wachten op het vervangen van een kapotte elektromotor. Voor waterschappen, gemeenten en andere beheerders van buitengebieden zijn KTC motoren daarom een prachtige, duurzame keuze. De levensduur van de lak wordt met minimaal een factor vier verlengd waardoor de motor veel langer meegaat. Fraaie motoren, geen stilstand en minder vervanging. Kolmer Top Coating motoren doorstaan alle weersomstandigheden.

Grondige testfase
Zout water, zuur, loog, mest en vrieskou. Op vijfentwintig testlocaties hebben we gecoate en niet gecoate motoren geplaatst en gemonitord. De resultaten overtreffen alle verwachtingen. Kolmer Top Coating dringt door de verflaag heen in het onderliggende metaal van de motor en hecht zich daar. Bikkelhard en spiegelglad. De coating is speciaal voor Kolmer ontwikkeld in een Duits laboratorium en daar uitvoerig getest. In samenwerking met TNO zijn vervolgens mogelijke veiligheidsrisico’s onderzocht. Inmiddels is de coating op alle fronten goedgekeurd. Wij zijn zelf zo overtuigd van de werking dat we er drie jaar garantie op geven! Kolmer Top Coating: gegarandeerde kwaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid.

Lees meer over Kolmer Top Coating
placeholder
placeholder
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer