Jan Bakker

Jan Bakker

Verkoopleider

Ruim twaalf jaar werkte Jan bij Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe. Na een klein uitstapje in de software is hij sinds 2016 weer terug in de techniek. Technisch commerciële functies zijn hem op het lijf geschreven want Jan is een resultaatgerichte collega die goed met klanten overweg kan. Natuurlijk levert Kolmer graag standaard motoren, maar waar ligt precies de uitdaging voor de klant? Jan gaat niet aan de slag met het meest voor de hand liggende idee, hij zorgt voor een op maat gemaakte motor die precies aansluit op de vraag van de klant. “Het leukste vind ik om met mensen in gesprek te gaan. Ik wil ontdekken tegen welke problemen ze aanlopen en vervolgens de ideale oplossing aanbieden.” In 2020 wordt Jan hoofd van de afdeling verkoop. “Kolmer wil groeien en daarin is voor onze afdeling een belangrijke taak weggelegd. De speciaal ontwikkelde Kolmer Top Coating biedt daarbij kansen. Mijn dag is goed als ik een mooie order binnenhaal of een nieuwe klant succesvol spreek.”

‘Doe maar normaal en doe je best’, ‘aanpakken en doorgaan’. Dat zijn uitspraken die bij Jan passen. Hij is een doorzetter en geeft niet zomaar op. Elke maandag is Jan in Putten aanwezig, onder andere voor het verkoopoverleg. De fijne sfeer en zijn leuke collega’s waardeert hij. “Kolmer is een menselijke werkgever waar collega’s doen wat ze zeggen. Ik ben trots op de mooie resultaten die we behalen, zoals de prachtige order voor een 1,1 megawatt motor die we onlangs hebben binnengehaald. Menig motorleverancier wil zo’n opdracht scoren, op basis van kwaliteit en doorzettingsvermogen is het ons gelukt.” Met zijn vrouw en drie kinderen woont Jan op Urk. Zijn passie is zingen en daarnaast is hij graag bezig met digitale media.
Als er maatwerk gevraagd wordt, dan haalt Kolmer Elektromotoren ook alles uit de kast om naadloos aan te sluiten op onze vraag. Maatwerk gaat juist over details en daar zijn ze goed in!

- Eén van onze klanten -

Ontvang elke maand het laatste technische nieuws en updates over Kolmer

Verstuur